Zaigrala je mečka i pred pariskom kapijom od crnog zlata

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaMaurisio Poćetino
Maurisio Poćetino - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prebogate katarske gazde Pari Sen Žermena verovatno ni same ne znaju koliko su novca potrošile za taj klub, ali se stvari, izgleda, menjaju.

Arapski vlasnici francuskog giganta su nedavno odlučili da uruče otkaz Tomasu Tuhelu, sjajnom treneru koji je beležio odlične rezultate.

Ipak, jedan intervju je, navodno, koštao Nemca posla, a kao brzo rešenje pronađen je Maurisio Poćetino.

Čovek koji je nosio dres PSŽ, a trenersku slavu je stekao vodeći Totenhem do finala Lige šampiona, vraća se na posao i pred navijače koji su od 2001. do 2003. godine navijali za njega kao igrača.

Status legende, međutim, nije bio dovoljan da Poćetino, kao jedan od najboljih fudbalskih stručnjaka sveta, dobije platu kakvu zaslužuje.

Argentinac će godišnje zarađivati sedam miliona evra, što ga smešta van liste desetorice najplaćenijih trenera i ukazuje na to da se u Parizu oseća finansijska kriza izazvana pandemijom virusa korona. 

Na prvom mestu se ubedljivo nalazi menadžer Mančester sitija Pep Gvardiola sa 23 miliona, a sledi Žoze Murinjo, Poćetinov naslednik u Totenhemu sa 17,5 miliona.

Na trećem mestu je trener Atletiko Madrida Dijego Simeone sa 15 miliona, dok najbolju petoricu kompletiraju fudbalski stručnjaci koji rade u Kini – Rafa Benites (13,5 miliona) i Fabio Kanavaro (12 miliona).

Na listi desetorice najplaćenijih su još Zinedin Zidan (12 miliona), Antonio Konte (11 miliona), Jirgen Klop (10 miliona), Karlo Ančeloti (osam miliona) i Hansi Flik (osam miliona).

Poćetino je već krenuo sa ozbiljnim radom u Parizu, a igrači su, prema navodima medija, već primetili promene, najpre u intenzitetu treninga, a sve u sklopu priprema za debi Argentinca, 6. januara protiv Sent Etjena.

► Moskva slavi Milutinova – on i Džejms kao nekada Krstić i Kiriljenko /video/

► Roman Abramovič je u novom problemu – navijači traže reakciju

► Englez uložio protest jer Srbin nije „kažnjen za primer“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala