Velika pobeda Đokovića u borbi za pomoć kolegama

© AP Photo / Frank AugsteinNovak Đoković
Novak Đoković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Organizatori Australijan open saopštili su da će raspodela novca na ovogodišnjem prvom Grend slemu sezone biti drugačija u odnosu na prethodna izdanja.

Za to se borio Novak Đoković koji je smatrao da organizatori moraju da izdvoje veća sredstva za tenisere koji uđu u glavni žreb Grend slema.

Organizatori Australijan opena to su i uradili, te će se za eliminaciju u prvoj rundi dobiti 11 odsto više (30.000 australijskih dolara), u drugoj 17 odsto i u trećoj 19 više u odnosu na 2020.

Prethodna godina bila je teška za sve, pa tako i za tenisere koji nisu među 100 najboljih. Đoković je bio među najglasnijima za pomoć kolegama koji nemaju prihode od sponzora, a jedan od zahteva bio je da se poveća nagradni fond u prvim rundama.

„Mislim da je najbolji plan da se povećaju nagradni fondovi turnira. Povećate nagrade za prva kola, kvalifikacije, a ne da uvećate za pobednika. Grend slem pobednik dobija 3,5 miliona dolara, to je nepotrebno. Treba više dati kvalifikantima i onima koji prođu prve ili druge runde“, rekao je Đoković prošle godine.

Otvoreno prvenstvo Australije prvo je reagovalo povećavši novac u prvim rundama, ali i smanjivši u završnoj fazi.

Tako da pobednik neće dobiti četiri miliona australijskih dolara, već 33 odsto manje – 2.750.000. Drugoplasirani će inkasirati milion i po, što je 27 odsto manje, polufinalisti dobijaju 850.000 (-18%), a četvrtfinalisti istu sumu – 525.000 dolara.

Teniseri iz vrha verovatno neće biti zadovoljni što je smanjen fond onima koji dođu do završnice, međutim, organizatori Australije su odlučili da bude tako i ovo je konačna odluka.

Australijan open igra se od 8. do 21. februara, a Novak Đoković brani titulu osvojenu 2020.

Bila je spremna za penziju, a onda je dobila rak – i to je promenilo sve

Rus kreirao „savršenog tenisera“ – od Đokovića tri stvari, od Nadala i Federera po jedna

Španac sparing partner Đokoviću: U grupi sam sa Imasom i Novakovim bratom

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala