Tramp podneo tužbu zbog tajno snimljenog konferencijskog razgovora

© AP Photo / Evan VucciAmerički predsednik Donald Tramp
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp podneo je tužbu protiv državnog sekretara Džordžije, objavio je predsedavajući Republikanske stranke iz te savezne države Dejvid Šefer.

Tužba je usledila nakon što su američki mediji objavili snimak razgovora u kojem je Tramp navodno tražio od izbornog zvaničnika da „pronađe dovoljno glasova“ da se izbegne njegov izborni poraz u Džordžiji.

Šefer je ukazao na snimak koji je u nedelju objavio „Vašington post“.

​On, naime, tvrdi da je reč o tajno snimljenom konferencijskom pozivu koji se odnosi na „poverljivu raspravu o nagodbi u vezi sa parnicom koja je još u toku“, kao i da je snimak redigovan.

​„Vašington post“, međutim, navodi da je razgovor objavljen od početka do kraja.

​Taj dnevnik je objavio delove jednočasovnog razgovora između Trampa i državnog sekretara Džordžije, republikanca Breda Rafenspergera.

„Građani Džordžije su ljuti, građani cele zemlje su ljuti. Nema ništa loše u tome da kažete da ste se preračunali“, rekao je Tramp na snimku, tvrdeći da nema šanse da je izgubio u Džordžiji.

Rafensperger je na to odgovorio: „Pa, gospodine predsedniče, podaci koje imate su pogrešni“.

​Inače, Tramp je pre objavljivanja snimka na Tviteru objavio da je sa Rafenspergerom razgovarao o izbornim prevarama u Džordžiji.

​„On je bio nespreman ili u nemogućnosti da odgovara na pitanja o prevarama, ‘glasovima ispod stola’, uništavanju glasova, ‘biračima’ van države, mrtvim glasačima, i drugim stvarima. On nema pojma!“, napisao je Tramp.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala