Položaje ruskih mirovnjaka u Karabahu štite utvrđenja /video/

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaRuski mirovnjaci obezbeđuju jermenski manastir u Karabahu
Ruski mirovnjaci obezbeđuju jermenski manastir u Karabahu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vojnici ruskog mirovnog kontingenta vrše zadatke kontrole i praćenja režima prekida vatre na osmatračnicama u Nagorno-Karabahu, koje su opremljene savremenim utvrđenjima i modulima za komforan boravak „Kontrolni punkt“, prenosi televizija „Zvezda“.

Utvrđenja su namenjena zaštiti vojnika od streljačkog oružja i sprovođenju svestranog nadzora okoline.

Inače, ruske mirovne snage danonoćno prate situaciju i kontrolišu poštovanje prekida vatre. Vojnici osiguravaju bezbednost kretanja civilnog saobraćaja i prebacivanja lokalnog stanovništva preko Lačinskog koridora, kao i duž čitave kontakt linije zaraćenih strana.

Lideri tri zemlje, Rusije, Azerbejdžana i Jermenije, su 10. novembra potpisali sporazum o prekidu vatre i borbenih dejstava u Karabahu. Prema tom dokumentu, pod kontrolu Azerbejdžana su prešle tri oblasti u Karabahu – Agdamska, Kelbadžarski i Lačinski,  dok je Jermenija zadržala deo Lačinskog koridora u širini od pet kilometara koji obezbeđuje vezu između nepriznate Republike Nagorno-Karbah i Jermenije, bez grada Šuša. 

Duž kontakt linije u Karabahu raspoređeni su ruski mirovnjaci, na teritoriji Azerbejdžana biće formiran rusko-turski centar za monitoring sporazuma o primirju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala