Pokrenuta istraga o prisluškivanju Vučića

© AP Photo / Darko VojinovicPredsednik Srbije Aleksandar Vučić
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pokrenuta je opsežna i detaljna istraga o tome ko je, po čijem nalogu i sa kojim ciljem prisluškivao predsednika Srbije Aleksandra Vučića, pišu "Novosti".

Kako navodi list, pozivajući se na svoja saznanja, istraga koja je strogo zatvorena, traje već neko vreme.

Trenutno su u toku saslušanja, na prvom mestu pripadnika Službe za specijalne istražne metode Uprave kriminalističke policije.

U nadležnosti Službe, između ostalog, jeste i sprovođenje elektronskog nadzora. Istražne radnje obavlja Sektor unutrašnje kontrole Ministarstva unutrašnjih poslova, navode "Novosti".

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin rekao je ranije da će policija saznati ko je prisluškivao predsednika Vučića.

"Nadležne službe se bave slučajem, doći ćemo do istine, a pravosudni organi će odraditi svoje. Na nama je da potvrdimo da se to više ne desi. Rano je da pričamo o tome šta je bio cilj prisluškivanja predsednika, ali sigurno da nije bilo reči o dobroj nameri", kazao je Vulin za  TV Prvu.

Predsednik Vučić izjavio je prethodno da je prisluškivan dugo, godinu-godinu i po, da za to ima dokaze - sopstvene snimljene razgovore - i da misli da zna ko stoji iza toga.

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala