Partizan navija za crveno-bele i svog ubojitog „šeprtlju“ /video/

© Sputnik / Aleksandr Stupnikov / Uđi u bazu fotografijaUmar Sadik
Umar Sadik - Sputnik Srbija
Pratite nas
Umar Sadik će u istoriji srpskog fudbala biti upamćen kao jedna od najčudnijih pojava, ubojiti strelac, ali i fudbaler koji bi svoj bivši klub Partizan mogao da unese novac kao član druge ekipe, iz druge države.

Simpatični momak iz Nigerije je u Srbiji prošao put od očaja do sjaja, nervirao je navijače Partizana prečestim driblinzima i lošim šutevima, ali ih je istovremeno dovodio do ekstaze lucidnim potezima i golovima koji su padali kao na traci.

Sadik je na 52 utakmice u dresu Partizana postigao 23 gola i upisao 19 asistencija, gotovo kao jedini klasičan napadač u timu bivšeg trenera Sava Miloševića koji je imao bezgranično poverenje u svog pulena.

Najavljivao je Milošević da bi Sadik mogao da bude prodat i za 20 miliona evra, nakon kupovine od italijanske Rome za 1,7 miliona, ali je posle odlaska legendarnog fudbalera iz kluba iz Humske, uprava crno-belih odlučila da uđe u rizičan posao.

Dogovor o transferu Sadika u špansku Almeriju, člana druge lige, uključivao je nadoknadu od pet miliona evra, milion manje od procenjene tržišne vrednosti napadača rođenog 1997. godine, ali i niz klauzula.

Prema jednoj od njih Partizan će dobiti po pola miliona ukoliko Sadik uspe da ostvari dva cilja – da postigne 25 golova i odigra 50 utakmica za Almeriju, a klauzula vredna tri miliona će se aktivirati ako taj klub uspe da se plasira u elitni rang španskog fudbalskog takmičenja.

Od 10. oktobra, kada je prvi put zaigrao u crveno-belom dresu Almerije, Sadik je nastupio na 18 mečeva, a u poslednjem, protiv Ponferadine upisao je čak tri gola, što ga dovodi do cifre od devet postignutih pogodaka u španskom klubu.

Na 18 mečeva – devet golova, više nego idealan scenario za zadovoljenje „pola-pola“ klauzule – 25 pogodaka na 50 utakmica.

Uz to, Almerija na krilima Sadika beleži sjajne rezultate u Segundi, posle lošeg početka i nalazi se na trećem mestu tabele sa 41 bodom iz 20 utakmica, ima ozbiljne šanse da do kraja pretekne najveće konkurente, Maljorku i Espanjol, te da se sa prvog mesta plasira u Primeru.

Crno-beli iz Beograda zdušno navijaju za crveno-bele iz Almerije, ali i svog bivšeg napadača koji je afirmaciju stekao u Partizanu i mogućnost da posle niza neuspešnih sezona u Italiji stigne do vrha evropskog fudbala – u Španiji.

A možda i do tržišne vrednosti od 20 miliona evra, koliko mu je predvideo Savo Milošević.

​► Engleski menadžer osudio Luku Milivojevića

► Stankovićev čovek od poverenja

► Mihajlović uči fudbalere Bolonje da imaju srpski mentalitet

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala