Osveta otpuštenog radnika: Bagerom uništio 50 vozila /foto/

© Foto : PixabayZnak Mercedesa
Znak Mercedesa - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedan bivši radnik iz Mercedesove fabrike u Vitoriji, na severu Španije, bagerom je uništio više od 50 vozila i naneo višemilionsku štetu kompaniji.

On je bager ukrao sa gradilišta i odvezao se do svoje nekadašnje firme udaljene 20-ak km.

Pošto je probio ogradu, ustremio se na nova, tek izrađena Mercedesova kombi vozila koja su bila parkirana u krugu fabrike.

Rezultat je više od 50 teško oštećenih primeraka modela Vito i V-klase, koji se proizvode u ovoj španskoj fabrici i šteta, koja se za sada procenjuje na više od 2 miliona evra

Vakcina za kovid 19 - Sputnik Srbija
Radnik namerno uništio 500 vakcina protiv korone, FBI istražuje slučaj

Nekadašnji radnik je uhapšen i tereti se za više krivičnih dela.

Kako navode lokalni mediji, srećna okolnost je što se incident dogodio u trenutku kada pogoni nisu radili, a u krugu fabrike su se nalazili samo pripadnici obezbeđenja i službe za održavanje, tako da nije bilo povređenih i nastradalih.

Šteta je mogla da bude i veća, s obzirom na to da je prema tvrdnji svedoka radnik pokušao da bagerom uđe u proizvodnu halu kako bi oštetio skupocenu opremu, ali mu to nije pošlo za rukom.

Ovaj 38-godišnjak nije otpušten nedavno, zbog najnovije ekonomske krize, već je otkaz dobio još 2017. pa se pretpostavlja da je duže vreme pripremao osvetu bivšem poslodavcu, prenosi B92.

Tačni motivi njegovog akta znaće se kada izađe pred sudiju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala