Ruski poslanik poručuje Kijevu: Ko visoko leti – nisko pada

© Sputnik / Natalia Seliverstova / Uđi u bazu fotografijaDržavna duma Rusije
Državna duma Rusije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Državne dume Rusije Ruslan Balbek odgovorio je na predviđanje ukrajinske Spoljnooobaveštajne službe o „invaziji Rusije“ ironičnim frazeologizmom o odsustvu očekivanih rezultata, dodajući da se invazija na teritoriju Ukrajine čak ni teoretski ne razmatra u Moskvi.
„Očigledno je da, nakon političkog podešavanja 'super-analitike Ukrajine 2.0' predviđaju da je moguće da će Rusija izvršiti invaziju na teritoriju Ukrajine zbog dobijanja vode. Kako se govori, ko visoko leti – nisko pada. Potencijalno sve može da se desi, čak i prisajedinjenje Ukrajine Rusiji, ali naša invazija na ukrajinsku teritoriju se čak ni teoretski ne razmatra u Moskvi“, izjavio je Balbek.

Prema njegovom mišljenju, verovanje takvim analitičkim timovima poput ukrajinske vojne komande, uništeno je još od 2014. godine.

Šta sve u to vreme nisu prognozirali ─ i invaziju ruske vojske, i primenu nuklearnog oružja na ukrajinske objekte, i nasilnu rusifikaciju ukrajinskih državljana. Sve se to završilo ispraznim brbljanjem“, rekao je.

Balbek je dodao da se čak i matematički gledano ispostavlja da je mnogo jeftinije crpljenje vode na teritoriji krimskog poluostrva, čak i u najtežim uslovima, nego vođenje vojne operacije protiv Ukrajine.

„Ako u Kijevu ne veruju, neka pitaju svoje evropske gospodare, oni umeju da broje novac i potvrdiće moje reči“, zaključio je Balbek.

Ranije je Spoljnoobaveštajna služba Ukrajine predvidela „invaziju ruske vojske“ na teritoriju zemlje. Ukrajinski obaveštajci veruju da bi ruski vojnici pod „izmišljenim izgovorom“ mogli da izvedu munjeviti marš na Hersonsku oblast kako bi uspostavili kontrolu nad branom Severno-Krimskog kanala.

Agenti obaveštajne službe smatraju da je Moskva spremna da preduzme takav korak kako bi rešila pitanje vodosnabdevanja Krima.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala