Superklasiko kao nijedan drugi – četiri gola, dva crvena, remi Boke i Rivera

© AFP 2023 / MARCELO ENDELLIFudbaleri River Plejta i Boke Juniors
Fudbaleri River Plejta i Boke Juniors - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Boke Juniors i River Plejta odigrali su bez pobednika 2:2 u jednom od najvećih derbija na svetu – Superklasiku.

Dueli Boke i Rivera nikada ne razočaraju, tako je bilo i ovoga puta, s tim što duel neuporedivo boljim učine navijači koji nisu mogli na tribine zbog pandemije virusa korona.

Ovo je više od fudbalske utakmice za Argentince, netrpeljivost između navijača dva tima ne može da se poredi ni sa čim na svetu, te je bilo čudno gledati Superklasiko pred praznim tribinama.

Meč je obilovao oštrim startovima, igrači se nisu štedeli, a oba tima završila su sa po deset fudbalera na terenu. River je bio nešto bolji rival, dominirali su u posedu, ali je Boka prva stigla do gola.

Mas je pronašao Abilu, a ovaj je u desetom minutu doneo prednost domaćoj ekipi.

​River je morao da zaigra angažovanije, te su preuzeli kontrolu nad utakmicom, međutim, do kraja prvog poluvremena rezultat se nije menjao – 1:0.

U nastavku smo videli spektakl. Boka je ostala sa igračem manje u 58. minutu kada je Kampusano dobio drugi žuti karton. To je dalo vetar u leđa gostima koji u 74. i 77. dolaze do preokreta.

Činilo se da će River privesti utakmicu kraju, jer su imali igrača više i prednost, ali da tako ne bude prvo se pobrinuo Enco Peres. Argentinac je dobio drugi žuti karton u 80. minutu, te je na terenu bila ravnopravna situacija.

Boka je to uspela da iskoristi i dođe do izjednačenja. Legendarni Karlos Teves asistirao je Vilji koji je savladao Armanija i postavio konačnih 2:2.

River je imao veći posed, nešto više šuteva, ali je na kraju podela plena bila najpravedniji ishod.

Velikani srpskog fudbala u raljama dugova, prevara i politike

Sva lepota fudbala u nekoliko lucidnih poteza /video/

Mitrović i Milivojević na udaru Britanaca zbog žurke /foto/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala