Stankovićev čovek od poverenja

© AP Photo / Darko VojinovicVeljko Nikolić
Veljko Nikolić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Veljko Nikolić, 21-godišnji igrač Crvene zvezde, u jesenjem delu šampionata odigrao je 28 utakmica i uz Milana Gajića je fudbaler sa najviše mečeva u prvom delu sezone.

Pre godinu dana, kada je Vladan Milojević otišao iz Zvezde, tada novi trener Dejan Stanković najavio je da će u drugom delu takmičarske godine šansu dobiti mladi fudbaleri.

Među njima je bio Veljko Nikolić koji se odličnim igrama brzo nametnuo i time stavio do znanja šefu stručnog štaba Zvezde da može da računa na njega.

Nikolić je dobru sezonu iz prethodne godine preneo na ovu, te je bio jedan od najstandardnijih fudbalera kluba iz Ljutice Bogdana.

Dvadesetjednogodišnji igrač je 28 puta manevrisao sredinom terena Crvene zvezde, skupio je 2.049 minuta i nije igrao jedino kvalifikacione duele sa Evropom i Omonijom, kao i meč sa Radnikom u Surdulici, što se tiče domaćeg prvenstva. 

Vezista crveno-belih već sada je odigrao duplo više minuta nego za celu prethodnu godinu i bez sumnje predstavlja budućnost kluba.

Uz to Nikolić je tri puta pogodio mrežu protivnika i tri puta asistirao saigračima za gol.

Po broju odigranih utakmica mladi fudbaler Zvezde nalazi se ispred kapitena Milana Borjana (27), kao i defanzivca Miloša Degeneka (27), koji su ipak proveli nešto više minuta na terenu od njega.

Nikolić je u Zvezdu došao kao 17-godišnjak iz OFK Beograda, prvih nekoliko sezona proveo je u omladinskoj ekipi i Grafičaru, a od dolaska Dejana Stankovića postao je jedan od važnijih igrača kluba.

Mihajlović uči fudbalere Bolonje da imaju srpski mentalitet

Superklasiko kao nijedan drugi – četiri gola, dva crvena, remi Boke i Rivera

Velikani srpskog fudbala u raljama dugova, prevara i politike

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala