Loše veče srpskih igrača u NBA ligi /video/

© AFP 2023 / Kevin C. CoxBogdan Bogdanović, Atlanta Hoks
Bogdan Bogdanović, Atlanta Hoks - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prethodne noći u NBA, najjačoj košarkaškoj ligi na svetu, srpski košarkaši nisu imali svoje veče.

Sve je krenulo od poraza Nemanje Bjelice i Sakramento Kingsa, nastavljeno je slabim šuterskim izdanjem Alekseja Pokuševskog, a završeno izgubljenom utakmicom Bogdana Bogdanovića i Atlante Hoks.

Bjelica nije igrao mnogo, svega 15 minuta i za taj period postigao je samo jedan poen, uz sedam skokova, jedne asistencije i jedne ukradene lopte.

Kingsi su izgubili su na gostovanju od Hjuston Roketsa (102:94), a na utakmici nismo videli bivšeg MVP-ija Džejmsa Hardena. „Brada“ je odmorio zbog blaže povrede skočnog zgloba.

Roketsi meč su prelomili u drugom poluvremenu u kom je Sakramento postigao samo 30 poena. Ništa nije mogla da pogodi ekipa Luka Voltona i pretrpeli su treći poraz u šest utakmica.

Najefikasniji u pobedničkom sastavu bio je Džon Vol sa 28 poena i šest asistencija, a pratili su ga Vud sa 20 poena i 15 skokova i Gordon sa 21 poenom.

Bolji od ostalih kod Kingsa bio je Dierons Foks sa 23 poena, dva skoka i četiri asistencije.

Košarkaši Oklahome slavili su na gostovanju protiv Orlanda 108:99, ali Pokuševski je opet odigrao slabu utakmicu. Talentovani srpski igrač nikako ne može da pronađe ritam, te ni protiv Medžika nije uspeo da se upiše u listu strelaca – nula poena, dva skoka.

Tander je odigrao dobar meč, pre svega defanzivno i Orlando je pretrpeo tek drugi poraz u sezoni. Najefikasniji je bio Bejzli sa 19 poena, Gildžes-Aleksandar je dodao 16, a Džordž Hil 18.

U poraženom timu sjajan je bio Nikola Vučević sa 30 poena i 13 skokova, ali to nije bilo dovoljno da se izbegne poraz.

Atlanta Hoksi doživeli su neočekivani poraz od Klivlend Kavalirsa – 96:91. Ekipa Lojda Pirsa u meč je ušla nakon pobede nad Bruklinom, ali nije uspela da ponovi istu partiju.

Bogdanović nije imao najbolje veče ubacivši 11 poena, uz dva skoka, dve asistencije i 4/12 iz igre. Trojke je šutirao 3/9, te je mogao bolje da odigra.

Ništa bolji od njega nisu bili ni prve zvezde Trej Jang i Džon Kolins, te je samo Klint Kapela odigrao na nivou – 16 poena i 16 skokova.

Kavse je do četvrte pobede u sezoni predvodio talentovani Kolin Sekston sa 27 poena, dok je Andre Dramond imao 12 i 11 skokova.

NBA, rezultati:

Rokets – Kings 102:94

Pejsers – Niks 102:106

Medžik – Tander 99:108

76ers – Hornets 127:112

Hoks – Kavalirs 91:96

Pelikans – Reptors 120:116

Kina – sigurna kuća za nemirne Amerikance

Sabonisov sin – majstor ni sličan slavnom ocu

Večiti rivali u potrazi za hemijom

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala