Harvardski profesor: Vanzemaljski objekt leteo blizu Zemlje – novi uskoro dolaze

© Foto : PixabayNLO
NLO - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vanzemaljski „komad tehnologije“ nedavno je prošao blizu naše planete, tvrdi Avi Leb, predsedavajući odseka za astronomiju na univerzitet Harvard, i najavljuje da bi se slični objekti u skorije vreme mogli pojaviti u Sunčevom sistemu.

U svojoj još neobjavljenoj knjizi „Vanzemaljac: Prvi znak inteligentnog života izvan Zemlje“, naučnik kaže da je misteriozni objekt nazvan Oumuamua („izviđač“) došao iz pravca Vege, ušao u orbitalno područje Sunčevog sistema 6. septembra 2017. godine i mesec dana leteo blizu Zemlje „brzo se krećući ka sazvežđu Pegaz i dalje“.

Iako je dugačak samo oko 100 metara, veruje se da je to prvi „međuzvezdani objekat“ ikad otkriven u našem Sunčevom sistemu.

Prema Lebu, to nije bila obična kometa već deo odbačene tehnologije iz vanzemaljske civilizacije. Ukazao je na neobičan oblik sličan cigarama, bez presedana za normalne svemirske objekte, dodajući da je bio „neobično svetao“, barem „deset puta svetliji od tipičnih kamenih asteroida ili kometa Sunčevog sistema“.

CC BY-SA 4.0 / Wikipedia/ESO/M. Kornmesser/nagualdesign/Cropped photo / Misteriozni objekt nazvan Oumuamua („izviđač“).
Harvardski profesor: Vanzemaljski objekt leteo blizu Zemlje – novi uskoro dolaze - Sputnik Srbija
Misteriozni objekt nazvan Oumuamua („izviđač“).

Međutim, ključno pitanje zbog kojeg Leb tvrdi da je reč o veštačkom objektu bila je njegova neobična putanja u blizini naše zvezde.

Umesto da uspori kada se udaljavao od Sunca, Oumuamua je ubrzao „blago, ali statistički u izuzetno značajnoj meri“, napisao je naučnik. To je moguće za kometu, jer toplota zvezde oslobađa smrznute gasove sa njene površine, koji deluju poput raketnog motora, ali u tom slučaju je Oumuamua trebalo da ostavi prepoznatljiv „rep”.

Pretpostavlja da je taj objekat mogao biti sonda u obliku diska ili komad „svemirskog smeća“, koji su oslobodila vanzemaljska bića.

„Jedini način da potražimo vanzemaljske civilizacije je da pretražimo njihovo smeće, poput istraživačkih novinara koji koji 'kopaju' po đubretu poznatih ličnosti“, rekao je Leb.

Nepoznati svemirski objekt je primetio najmoćniji teleskop na planeti, teleskop Panoramskog snimanja i sistem za brzi odgovor (Pan-STARRS) na Havajima.

Profesor predviđa da će se slični scenariji ponavljati i u budućnosti i da će se u Sunčevom sistemu pojavljivati i drugi odbačeni predmeti vanzemaljske tehnologije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala