Ukrajinska kompanija „Biolek“ predala zahtev da registruje rusku vakcinu „Sputnjik Ve (Sputnik V)“

© Foto : Pravitelьstvo Buэnos-Aйresa / Uđi u bazu fotografijaRuska vakcina protiv kovida "Sputnjik Ve"
Ruska vakcina protiv kovida Sputnjik Ve  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajinska farmaceutska kompanija „Biolek“ iz Harkova obratila se Ministarstvu zdravstva te zemlje sa zahtevom da se registruje vakcina „Sputnjik Ve“ (Sputnik V), izjavio je šef političkog saveta ukrajinske opozicione partije „Opoziciona platforma – za život“ Viktor Medvedčuk.

Kako je rekao, „Biolek“ je jedan od lidera ukrajinske farmaceutske industrije i kvalifikovana je da proizvodi ove ruske vakcine.

„Ova kompanija se 30. decembra obratila Ministarstvu zdravlja sa zahtevom da se registruje vakcina Sputnjik Ve kako bi se omogućila vakcinacija ukrajinskih građana“, rekao je on.

Medvedčuk je naglasio da je dobijena dozvola proizvođača ove vakcine za transfer tehnologije tako da bi u periodu od tri do šest meseci proizvodnja već mogla da krene.

„Kao rezultat pregovora predsednika Rusije Vladimira Putina, šefa Ruskog fonda za direktne investicije Kirila Dmitrijeva i direktora centra ‘Gamaleja’ Aleksandra Gincburga, Ukrajina će dobiti jedinstvenu šansu da već početkom 2021. godine pokrene proizvodnju vakcine ‘Sputnjik Ve‘ (Sputnik V). Ukoliko vlasti te zemlje to onemoguće — to će biti dokaz namere Kijeva da uskrati pravo ukrajinskim građanima da dobiju adekvatnu zaštitu od virusa korona“, dodao je Medvedčuk.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala