Olimpijski plamen Tokio 2020. - Sputnik Srbija
Olimpijske igre u Tokiju
Košarka, tenis, odbojka, vaterpolo... Srbija na Olimpijskim igrama u Tokiju ima 86 predstavnika – ko su oni, kada nastupaju i šta se od njih očekuje saznajte uz Sputnjik sport.

Srbija čeka Olimpijske igre – neka nas bude bar stotinu

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaIvana Španović
Ivana Španović - Sputnik Srbija
Pratite nas
Organizatori Olimpijskih igara u Tokiju su učinili sve što su mogli da se najveća sportska smotra održi u zakazanom terminu, 2020. godine, ali su pandemijske okolnosti primorale nadležne da donesu racionalnu odluku i da pomere OI za ovu, 2021. godinu.

Za sada, Srbija ima 65 zagarantovanih mesta u Tokiju u 12 sportova, a postoje šanse i da se taj broj uveća.

Sigurni putnici na takmičenje koje će početi 23. jula i trajati do 8. avgusta – 34 sportistkinje i 31 sportista, što daje veliku nadu Srbiji da će se iz Zemlje izlazećeg Sunca vratiti sa medaljama.

Velika nada Srbije je Ivana Španović, bronzana sa Olimpijskih igara u Riju i favoritkinja za odličje u disciplini skok udalj, a u bacanju kugle nadmetaće se 24-godišnji Armin Sinančević.

Ženska košarkaška reprezentacija Srbije, predvođena selektorkom Marinom Maljković će braniti bronzu iz Rija, tu će biti i basket tim, a očekuje se da i muška košarkaška reprezentacija obezbedi mesto u Tokiju, kroz kvalifikacije.

​U kanuu će nastupiti tri srpska takmičara, u veslanju muški tandem, u karateu Jovana Preković u kategoriji do 61 kilograma, a u streljaštvu dve muška takmičara i tri devojke.

Mesto na plivačkom turniru su obezbedili Vuk Čelić, Čaba Silađi, Velimir Stjepanović i Anja Crevar, reprezentacija u stonom tenisu, te tekvondo tim, koji će činiti Tijana Bogdanović i Milica Mandić, a i dalje postoji mogućnost da srpsku zastavu ponese nekadašnji iranski šampion Mehdi Hodabahši.

Selektor Zoran Terzić će u Japan povesti žensku odbojkašku reprezentaciju, njegov kolega Dejan Savić muški vaterpolo tim, a u rvanju će nastupiti Stevan Mićić, Mate Nemeš i Mihail Kajala.

​Zanimljivost je da će na OI kao sport biti uvršten i brejkdens, gde će Srbija takođe imati reprezentaciju, a i dalje postoji mogućnost da se srpski tim proširi, takmičarima iz atletike, biciklizma, veslanja, džudoa, kajaka, karatea, plivanja, rvanja, sinhronog plivanja, sportskog penjanja, stonog tenisa, tenisa, triatlona, košarke i rukometa.

Podsetimo, pre četiri godine Srbiju je predstavljalo 104 takmičara u 14 sportova, osvojeno je osam medalja, a ponela ih je polovina – njih 52.

► Sputnjikov sportista godine: Tihi heroj glasnih dela – Nikola Mirotić

► Zvanično ništa od novog „gastarbajtera“ u Crvenoj zvezdi

► Pobeda Zvezde u senci strašnog nokauta boksera Partizana /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala