Prikupljen novac za lečenje malog Olivera

CC0 / / Dečja stopala
Dečja stopala - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novac za lečenje malog Olivera je prikupljen potvrđena je za Novosti iz humanitarne fondacije „Budi human“, u kojoj čekaju ponedeljak i potvrdu iz banke, kako bi vest i zvanično objavili.

Na Instagram stranici „Za Oliverov život“ takođe je objavljena ova radosna novost:

„Dragi naši pomagači, Stigao je i ovaj dan! Po našem proračunu, sakupili smo iznos za zolgensmu, ali tek u ponedeljak ćemo dobiti zvanično obaveštenje iz banke. Važno je da znate da se višak od sakupljenog novca koji je potreban za zolgensmu, sme samo iskoristiti za pomoćne aparate i terapije koje su Oliveru potrebne nakon genetske terapije. Detaljnije ćemo vas obavestiti u ponedeljak. Prijatan vikend svima i hvala na svemu, bez vas ne bismo uspeli!“, napisano je u objavi na Instagramu.
Pogledajte ovu objavu u aplikaciji Instagram

Objava koju deli Oliver Pal Gajodi SMA1 (@za_oliverov_zivot)

Podsetimo, Oliver je rođen kao zdrava beba. Nakon mesec dana, kada su ga odveli na prvu vakcinu, doktor je primetio da nešto nije u redu sa detetom – nije pomerao ni ruke ni noge. Upućen je u Novi Sad u bolnicu.

Nakon mesec dana hospitalizacije i brojnih ispitivanja, uspostavljena je dijagnoza. Rečeno je da Oliver boluje od smrtonosne neuromišićne bolesti – spinalna mišićna atrofija, tip 1.

Radi se o vrlo progresivnoj bolesti koja napada mišiće i brzo se gube osnovne životne funkcije kao što su hodanje, varenje, gutanje i disanje.

Sa dva i po meseca je Oliver primio prvu terapiju. Nakon toga je bio jako slab i više vremena provodi u bolnici nego kod kuće. Trenutno se nalazi kod kuće sa svojim roditeljima.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala