Poleteo najnoviji ruski helikopter: „Ansat-M", bolji nego ikada

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaHelikopter "Ansat"
Helikopter Ansat  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruska odbrambena korporacija „Rosteh“ završila je modernizaciju helikoptera „Ansat-M“. Zahavljujući tome problem transportne dostupnosti udaljenih područja praktično više ne postoji.

Novi rezervoar povećao je domet leta helikoptera, dok su stabilnost i sistem upravljanja optimizovani modernizacijom repnog dela letelice.

Pored toga, „Ansat M“ dobio je najnoviju opremu pomoću koje helikopter može da leti pri nultoj vidljivosti, saopštila je ruska korporacija „Rosteh“.

„Zahvaljujući ugradnji dodatnog rezervoara, domet helikoptera se povećao sa 505 na 800 kilometara. Udeo kompozitnih materijala u konstrukciji letelice povećan je na 30 odsto, što je smanjilo težinu helikoptera i poboljšalo njegove letačke karakteristike. Sertifikacioni testovi helikoptera i prve isporuke planirani su za ovu godinu“, rekao je industrijski direktor vazduhoplovnog klastera korporacije Anatolij Serdjukov.

Za „Ansat“ se prave novi krakovi propelera koji će poboljšati sposobnost manevrisanja letelice i smanjiti nivo buke u kabini. Takođe je planirano da se „Ansat M“ ove godine opremi auto-pilotom i novim sistemom za zaštitu od leda.

„Ansat“ proizvodi holding „Helikopteri Rusije“ iz Kazanja, koji je deo državne korporacije „Rosteh“.

Letelica može da primi od sedam do devet putnika, a prevozi do 1.300 kilograma korisnog tereta u kokpitu. Zahvaljujući svojim tehničkim mogućnostima i modernom dizajnu, helikopter poseduje određene prednosti u odnosu na konkurente i može se proizvoditi u najrazličitijim modifikacijama.  Velika kabina (osam kubnih metara) omogućava da se u nju efikasno smesti najraznovrsnija oprema.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala