Krivokapić o Đukanovićevoj odluci: Ne dozvoljava mirnu predaju vlasti, a državu tretira kao svoj feud

© AP Photo / Risto BozovicPremijer Crne Gore Zdravko Krivokapić
Premijer Crne Gore Zdravko Krivokapić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odluka predsednika Crne Gore Mila Đukanovića da vrati nekoliko zakona koji su usvojeni na sednici Skupštine 29. decembra, na ponovno odlučivanje, najbolje pokazuje kako proces kohabitacije funkcioniše u praksi, poručuje premijer Zdravko Krivokapić.

Krivokapić se oglasio na Tviteru povodom vesti da je predsednik Crne Gore vratio na ponovno odlučivanje zakone koje je donela Skupština.

On je napisao je Đukanovićeva odluka da vrati nekoliko zakona na ponovno odlučivanje, a među njima i zakon o slobodi veroispovesti, najbolje pokazuje kako proces kohabitacije funkcioniše u praksi. 

„Đukanović ne dozvoljava mirnu tranziciju vlasti u Crnoj Gori i nastavlja u višegodišnjem maniru da Crnu Goru tretira kao svoj feud.
Osim što krši Ustav, zakone ove zemlje, Đukanović se igra građanima, njihovom imovinom i pravima koja proističu iz Ustava. Udarom na bankarski sektor i male privrednike predsednik Crne Gore nam poručuje da ga nije briga za državu ukoliko neće biti njen vlasnik“, napisao je crnogorski premijer.

​​Đukanović je vratio na ponovno odlučivanje Skupštini: Zakon o izmeni Zakona o radu, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o slobodi veroispovesti ili uverenja i pravnom položaju verskih zajednica, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o državnim službenicima i nameštenicima, Zakon o dopunama Zakona o zdravstvenoj zaštiti, Zakon o izmenama i dopunama Zakona o kreditnim institucijama, Zakon o izmenama Zakona o sanaciji kreditnih institucija i Zakon o izmenama i dopunama Zakona o fiskalizaciji u prometu proizvoda i usluga.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala