Gradonačelnik Petrinje: Vraćam državi pomoć

© REUTERS / ANTONIO BRONICPosledice zemljotresa u Petrinji
Posledice zemljotresa u Petrinji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gradonačelnik Petrinje Darinko Dumbović najavio je da će državi vratiti 30 miliona kuna pomoći jer smatra da kriterijumi pri raspodeli novca nisu bili nivo štete od potresa i broj ljudi koje bi trebalo zbrinuti, već politička pripadnost.

Dumbović je rekao da neće uzeti skoro četiri miliona evra koje je župan Ivo Žinić dodelio Petrinji, pogođenoj u razornom zemljotresu, navodi „Jutarnji list“.

„Ako vlada želi da pomogne Petrinjcima, neka nam direktno pošalje pomoć, i to na temelju stručne procene“, ogorčeno je rekao Dumbović.

On je potom obrazložio zašto smatra da su kriterijumi pri raspodeli pomoći politički.

„Na svakom koraku se oseća politička snaga i mišić. Pomoć se deli kome treba i ne treba. Petrinja ima 24.000 stanovnika, a Glina nema više od 2.000, a s okolnim selima 9.000. Ako od 100 miliona kuna Petrinji daš 30 miliona, a Glini 25 miliona, onda neko treba da mi objasni po kom se to ključu deli ako nije po političkom“, rekao je Dumbović.

Podsetimo, u zemljotresu jačine 6,2 stepena po Rihterovoj skali koji je u utorak najjače pogodio područje Petrinje poginulo je sedam osoba, a više od 20 je povređeno.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala