Šampionska matematika Duška Vujoševića /video/

© Sputnik / Maša RadovićBivši trener KK Partizan Duško Vujošević
Bivši trener KK Partizan Duško Vujošević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Pre deset godina Duško Vujošević je uspeo da prosečnu ekipu Partizana dovede do najvećeg uspeha srpske košarke u protekloj deceniji – do završnog takmičenja Evrolige.

Crno-beli su 1992. godine uspeli da se popnu na „krov Evrope“, kasnije su dobili još jednu priliku za to, a 2010. niko od njih nije očekivao da će sebe svrtati u red najboljih timova Evrope.

Grupa mladih igrača, pojačana povratnicima i „otkrovenjima“, te dvojicom kvalitetnih američkih igrača, stigla je nadomak finala Evrolige, nažalost, turnir u Parizu je završila sa dva poraza posle produžetaka, ali je ostavila veliki trag u istoriji srpske košarke.

Vujošević je u dokumentarnom filmu „Časovi ljubavi“ otkrio formulu za uspeh, gde je matematika morala da bude promenjena.

„Igrači su bili svesni da nemaju neki ekstrakvalitet, da nemaju pojedinačni ekstrakvalitet, već da samo ekstrakvalitetnim radom i ekstrakvalitetnim odnosima između njih možemo da proizvedemo da neko ko vredi dva, a neko drugi tri, u saradnji ne budu prost zbir, pet, već da se tom saradnjom njihov zajednički kvalitet uveća i da to bude šest, sedam...“, rekao je Vujošević.

​► Večiti rivali u potrazi za hemijom

Najbolji igrač na Jadranu „zarobljen“ između Partizana i Crvene zvezde

► Sabonisov sin – majstor ni sličan slavnom ocu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala