Dačić: Nema promene Dejtona „ispod stola“

© Tanjug / RADE PRELICPredsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić
Predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Odnosi Srbije i Republike Srpske su primer kako treba da izgledaju odnosi dve najbliže zajednice, izjavio je predsednik Skupštine Srbije Ivica Dačić i poručio da Beograd neće dozvoliti da se pritiscima i „ispod stola“ promeni dejtonski poredak.

„Ne možemo da dopustimo da neko osporava Republiku Srpsku, traži njeno ukidanje, ili da traži da BiH prizna kosovsku nezavisnost. To ni do sada nismo tolerisali, a nećemo ni ubuduće“, rekao je Dačić.

Dačić je, u prazničnom intervjuu za Srnu, naglasio da je važno da održimo zajedništvo u odbrani postojanja Republike Srpske, u njenom stalnom jačanju, pre svega ekonomskom, kao i u još jačim vezama sa Srbijom.

Bosna i Republika Srpska  - ilustarcija - Sputnik Srbija
Sve od Srba zavisi! Veliki povratak Amerike krenuće od BiH ili Kosova
„Naše približavanje će ići još brže kroz naše ekonomske veze, kroz gradnju i modernizaciju infrastrukture, kroz podršku projektima iz zdravstva i obrazovanja“, rekao je Dačić.

Naveo je da su u 2020. godini donete neke važne zajedničke odluke, poput projekta aerodroma u Trebinju, hidroenergetskog sistema „Gornja Drina“ i gradnje deonica auto-puta prema Republici Srpskoj i dalje ka Sarajevu, preneo je Tanjug.

„Takvi poslovi nas trajno vezuju jedne za druge“, rekao je Dačić.

Pročitaj još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala