Argentina: U toku vakcinacija „Sputnjikom Ve“, neželjni efekti kod samo jedan odsto vakcinisanih

© Pravitelьstvo Buэnos-Aйresa / Uđi u bazu fotografijaArgentina: U toku vakcinacija „Sputnjikom Ve“ , neželjni efekti kod samo jedan odsto vakcinisanih
Argentina: U toku vakcinacija  „Sputnjikom Ve“ , neželjni efekti kod samo jedan odsto vakcinisanih - Sputnik Srbija
Pratite nas
Neželjeni efekti nakon vakcinacije ruskom vakcinom protiv virusa korona „Sputnjik Ve“ („Sputnik V“) registrovani su kod svega jedan odsto Argentinaca koji su do sada primili vakcinu, objavio je lokalni list „Nasion“ pozivajući se na izveštaj Ministarstva zdravlja.

Kako je navedeno, za dva dana od početka kampanje vakcinisano je 32.013 ljudi, a kod 317 njih su se pojavili neželjeni efekti koji su „verovatno povezani sa vakcinacijom“.

Od tog broja, prema podacima Ministarstva zdravlja, u 44,2 odsto slučajeva radilo se o povišenoj temperaturi i glavobolji ili bolovima u mišićima, kod 25, 6 odsto samo glavobolja i bolovi u mišićima, dok je u 11, 4 odsto slučajeva uočena samo povišena temperatura.

Neki teži oblici komplikacija do sada nisu registrovani.

Ruska vakcina „Sputnjik Ve“ prva je vakcina protiv virusa korona koja je stigla u Argentinu. Prva partija od 300.000 doza isporučena je toj južnoameričkoj zemlji 24. decembra, a pet dana kasnije počela je vakcinacija.

Prioritet imaju medicinski radnici.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala