„Zajedno ćemo sve pobediti“: Novogodišnja čestitka ruskih kosmonauta /video/

© Foto : NASA / Jessica MeirVid na Zemlю s borta MKS
Vid na Zemlю s borta MKS - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski kosmonauti Sergej Rižikov i Sergej Kud-Sverčkov, koji se trenutno nalaze na Međunarodnoj svemirskoj stanici, čestitali su novogodišnje praznike, istakavši da je 2020. godina donela mnogo iskušenja, ali da je čovečanstvo ponovo dokazalo da se udruženo mogu prevazići sve nevolje.
„Dragi prijatelji! Mi, kosmonauti 'Roskosmosa' Sergej Rižikov i Sergej Kud-Sverčkov, pozdravljamo vas sa Međunarodne svemirske stanice. 2020. godina je bila ozbiljno iskušenje za celu planetu. Ali svi mi, stanovnici Zemlje, ponovo smo dokazali da je svaka pandemija nemoćna ako se celo čovečanstvo ujedini u borbi za najvažnije što imamo – život“, poručili su kosmonauti.

Takođe su podsetili da je Međunarodna svemirska stanica 2020. godine obeležavala jubilej.

„Pre 20 godina na stanicu je doletela prva međunarodna posada. I od tada članovi složne ekipe MKS ovde su proslavili 20 novogodišnjih praznika. Posrećilo nam se da budemo ovde na pragu nove 2021. godine. Danas želimo svim stanovnicima naše multinacionalne zemlje i sveta da brinu o sebi i svojim voljenima. Budite zdravi, pažljivi jedni prema drugima i budite zajedno – to je najvažnije, jer ćemo zajedno sve prevazići. Srećna Nova godina! Srećan praznik!“, poručili su kosmonauti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala