Poslanik Dume: Stalno iste mantre o Krimu, Zelenski čak i pesak u Jalti našao

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaZamak na obali Crnog mora u predgrađu Jalte na Krimu
Zamak na obali Crnog mora u predgrađu Jalte na Krimu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poslanik Dume s Krima Ruslan Baljbek osvrnuo se na novogodišnje obraćanje ukrajinskog predsednika Vladimira Zelenskog i poruku da bi voleo da u pesku Jalte napiše da je Krim ukrajinski. Na Jalti uopšte nema peska i Zelenski nema gde napiše poruku, rekao je on i dodao da ukrajinski rukovodioci godinama pate od bolesti lažnih obećanja.
„Za vreme Porošenka obećavali su da će u prvu nedelju organizovati paradu u Sevastopolju, a Zelenski je juče govorio o nameri da nekakve poruke crta na Jalti, samo što na Jalti peska nema i nema gde parole da piše“, rekao je poslanik.

On je dodao je to što Zelenski govori još jedna laž.

„Više niko u svetu ne veruje da je moguće Rusiji oduzeti Krim, samo predsednik Zelenski misli da je pametniji od čitavog sveta, čak je i pesak na Jalti našao, a tamo ga nikad nije bilo, čak su i na južnoj obali Krima plaže šljunkovite“, naveo je Baljbek.

Kako kaže, u ukrajinskom rukovodstvu se menjaju lideri ali svi ponavljaju iste mantre i to pune laži.

Podsetimo, posle državnog udara u Kijevu u februaru 2014. godine, vlasti Krima i Sevastopolja odlučile su da održe referendum o ponovnom ujedinjenju sa Rusijom. Na glasanju koje je održano 16. marta iste godine, učestvovalo je više od 80 procenata onih koji imaju pravo glasa.

Za ponovno ujedinjenje sa Rusijom glasalo je 96,7 procenata, odnosno 95,6 procenata stanovnika Krima i Sevastopolja.

Predsednik Rusije je 18. marta potpisao sporazum o prihvatanju Republike Krim i Sevastopolja u sastav Ruske Federacije, a 21. marta dokument je ratifikovala Savezna skupština. Uprkos ubedljivim rezultatima referenduma, Kijev je odbio da prizna Krim kao deo Rusije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala