Šta znači ova simbolika: Mapiranje neba na „Svemirskoj igli“ koja „nije sa ovoga sveta“ /video, foto/

© Foto : Youtube/King 5/PrintscreenSvetlosni šou na "Svemirskoj igli" u Sijetlu
Svetlosni šou na Svemirskoj igli u Sijetlu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nesvakidašnji svetlosni šou, za koji su mnogi prokomentarisali da „nije sa ovog sveta“, održan je umesto vatrometa u novogodišnjoj noći na „Svemirskoj igli“, tornju u američkom gradu Sijetlu.

Ovaj svetlosni šou mogao je da se prati samo preko interneta, dok su oni koji su bili pored „Svemirske igle“ mogli da vide samo toranj obojen u ljubičasto.

Organizatori iz kompanije „T mobajl“ napravili su digitalni svetlosni šou koji je predstavljao „vizualizaciju života, nauke i iluzija koji nisu sa ovog sveta“, piše američki Si-Bi-Es njuz.

Kako je navedeno na sajtu „Svemirske igle“, organizatori su koristili tehnologiju mapiranja neba u kombinaciji sa video snimcima kako bi kreirali spektakl koji je jedino vidljiv na ekranu.

Ovaj svetlosni šou izazvao je veliku pažnju na društvenim mrežama. Mnogi korisnici Tvitera uporedili su ga sa halucinogenim iskustvom.

​Drugi su ga opisali kao „saradnju sa vanzemaljcima“ ili „naučno-fantastičnu distopiju“.

​Iako kaže da se ne radi o vezi sa vanzemaljskim životom, Teri Morgan, koji stoji iza ovog svetlosnog spektakla, opisao je za „Sijetl tajms“ da je on produkt „živopisnog sna koji je sanjao ranije tokom godine“.

„Bio sam polusvestan u snu i nebo je bilo prekriveno prelepim bojama i licima, koji su plutali kao oblaci na nebu. I bio je to zaista jedan od znamenitih snova“, rekao je Morgan.

Potom je svoju ideju predstavio Kerin Olson, jednoj od direktorki „Svemirske igle“ i koncept svetlosnog spektakla razrađen je za samo nekoliko meseci.

„Ne radi se o nečemu što je planirano godinama. Kada su iz „Svemirske igle“ odlučili da ne organizuju tradicionalni vatromet zbog restrikcija usled pandemije virusa korona, naš plan se pojavio kao alternativa“, rekao je Morgan.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala