Lukašenko pozvao Beloruse da okrenu stranicu u istoriji zemlje

© POOL / Uđi u bazu fotografijaAleksandar Lukašenko
Aleksandar Lukašenko - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je u novogodišnjem obraćanju Belorusima da je potrebno okrenuti stranicu i započeti sa pisanjem novog poglavlja u istoriji nezavisne države.

„Sigurno ćemo stvoriti Belorusiju budućnosti i ona će biti bolja od sadašnje. Da bismo to uradili, samo treba da pošaljemo 2020. godinu u istoriju, ali da ne zaboravimo njene lekcije. Svi mi koji svet vidimo drugačije treba da shvatimo da imamo zajedničku vrednost – komad zemlja u centru Evrope. Nemamo drugi. I u ime njegovog očuvanja za decu, hajde da okrenemo stranicu prošlosti i zajedno napišemo novo poglavlje nezavisne Belorusije“, rekao je Lukašenko u svom novogodišnjem obraćanju.

On je pozvao da 2021. bude „godina nacionalnog jedinstva“.

„Živećemo po svojoj pameti, stvarati vrednosti svojim rukama, negovati, paziti i voleti onako kako to mogu samo Belorusi – pametni, tolerantni, okrenuti budućnosti. A ako želimo da se nazivamo ljudima, to ćemo i učiniti“, rekao je Lukašenko.

Prema rečima predsednika, 2020. je bila potrebna da bi se „shvatilo ko je ko, da bi se istinski ocenilo učinjeno i videlo da smo nacija koja može da opstane u ovom turbulentnom svetu samo kada smo ujedinjeni i kada smo zajedno“.

On je dodao da se Belorusija neće vraćati u prošlost. „Nemamo vremena da se vraćamo unazad i prolazimo ono što smo već prošli“.

Beloruski lider poželeo je narodu da 2021. godina za sve postane godina ostvarenja najboljih, najsvetlijih i najčistijih želja, kao i hrabrosti, izdržljivosto i strpljenje na tom putu za „rodoljube otadžbine“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala