Filipovski o situaciji u Partizanu: Kopamo, zalivamo i čekamo sunce

© Foto : ABA/Partizan NISSašo Filipovski Partizan
Sašo Filipovski Partizan  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Košarkaši Partizana su na zatvaranju 2020. godine pobedili Veneciju, a već u nedelju, 3. januara istrčaće na parket protiv Splita u Hrvatskoj u 13. kolu ABA lige.

Crno-beli div nalazi se u lošoj poziciji sa skorom od pet pobeda i šest poraza i jasno je da nemaju više prava na kiks ukoliko žele da se uključe u trku za odlazak u plej-of.

Svetsan je toga i trener Partizana Sašo Filipovski.

„Ja kad bih imao čarobni štap ili kada bih mogao da pomeram zvezde da se rezultati nama poklapaju, ne bih bio tu. Bio bih Merlin, ali nisam. Na nama je da radimo ono što možemo i da radimo maksimalno na treningu“, počeo je priču za Partizanov Jutjub Kanal Filipovski.

Na slikovit način je makedonski stručnjan nastavio da dočarava aktuelnu situaciju u kojoj su crno-beli.

„Svi želimo da to drvo, da te plodove. Kopamo zemlju, sadimo, košarkaški zalivamo vodom. Čekamo da nam sunce i vetar daju taj vetar u leđa, da i mi isto odigramo dobre partije i da dobijemo utakmice. Znamo da u životu investicija i ubiranje plodova ne idu istovremeno. Investiraš, radiš i čekaš. I ja sam nestrpljiv, ja bih voleo kao i igrači da imamo igru, da igramo odbranu... Ali, moramo ostati pozitivni jer znamo da negativna energija ubija čoveka“, poručio je Filipovski.

Srpski košarkaš Nikola Milutinov u dresu CSKA - Sputnik Srbija
Moskva odvraća Milutinova od čari NBA lige

Partizan je trenutno sedmi na tabeli, posle 11 odigranih utakmica u ABA ligi ima pet pobeda, isto toliko ima i šestoplasirana Krka, dok Budućnost ima osam pobeda iz devet utakmica, a Igokea jedan trijumf više od Podgoričana, ali i dve utakmice prednosti.

► Sputnjikov sportista godine: Tihi heroj glasnih dela – Nikola Mirotić

► Srbinova priča za koju je mala i Ginisova knjiga

► „Izdajica“ jer je igrala za Rusiju – naslednica „ludog Srbina“ ispisala istoriju NBA

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala