Zvezda sumirala 2020. godinu; Terzić: Osvojićemo i četvrtu titulu zaredom

© Tanjug / ZORAN ZESTICZvezdan Terzić
Zvezdan Terzić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Čelnici FK Crvena zveda sumirali su 2020. godinu na tradicionalnoj crveno-beloj večeri koja se organizuje na isteku svake godine.

Prisutnima su se obratili predsednik Svetozar Mijailović, generalni direktor Zvezdan Terzić, sportski direktor Mitar Mrkela, legenda kluba Dragan Džajić i trener Dejan Stanković.

„Dragi prijatelji, dragi zvezdaši zadovoljstvo mi je da na isteku i ove godine mogu da nabrojim sve stvari koje su nas učinile srećnim i ponosnim što smo deo crveno-bele porodice. Kao što je poznato mi svake godine imamo Skupštinu gde odabiramo neke prioritetne ciljeve, a to su sportski rezultat, infrastruktura i Omladinske škola. I ove godine imamo mnogo razloga za zadovoljstvo, i ove godine smo premašili te ciljeve, pre svega na sportskom planu“, rekao je između ostalog Terzić.

„U junu mesecu radovali smo se osvajanju šampionske titule posle velikog prekida, koji se desio zbog pandemije virusa korona. To je treća šampionska titula zaredom. Pre par dana smo završili jesenji deo našeg fudbalskog šampionata gde smo ubedljivo prvi sa devet bodova prednosti u odnosu na najbližeg pratioca. Sa jednim dubokim uverenjem mogu da pošaljem poruku svim navijačima Crvene zvezde da ćemo osvojiti i četvrtu šampionsku titulu zaredom, kao što smo i u kvalifikacijama ispunili naš cilj, a to je plasman u grupnu fazu UEFA takmičenja“, dodao je.

Predsednik kluba istakao je da sa velikim optimizmom ulaze u 2021.

„Sa velikim optimizmom ulazimo u 2021. godinu. Želim da svim našim zvezdašima čestitam Novu godinu i da im poželim zdravlje, radost i dobre sportske rezultate svoga kluba. Veoma se ponosim postignutim rezultatima u ovoj godini i čestitam pre svega timu, igračima, struci, treneru Dejana Stankoviću, sportskom direktoru Mitru Mrkeli i generalnom direktoru Zvezdanu Terziću na izvanrednim uspesima u ovoj godini. Želeo bih da nas u narednoj godini bude više sa članskom kartom Crvene zvezde, jer ta porodica koju čine zvezdaši, što je brojnija, time je i jača“.

Prisutnim obratio se i trener Crvene zvezde Dejan Stanković.

„Ova godina je bila veoma izazovna za mene. Debitovao sam kao trener i to u klubu za koji navijam. Sklop situacije i momenata me je doveo na 'Marakanu' da sa velikim zadovoljstvom i ogrmonom podrškom kluba upoznam predivne fudbalere koje treniram i sa njima sarađujem kroz čitavu godinu. Nije bilo lako za jednog 'početnika'. Hvala Vladanu Milojeviću što mi je ostavio 11 bodova prednosti, pa sam imao vremena da na miru sednem na klupu Crvene zvezde i detaljnije se upoznam sa poslom“, počeo je Stanković.

Ipak, velike stvari je Crvena zvezda uradila u 2020. godini.

„Osvojili smo titulu, to je najbitnije. Bilo je lepih momenata, ali i teških situacija iz kojih smo izašli mnogo jači, međutim, najvažnije je da se brzo uči i sazreva. Potom kvalifikacije tokom leta gde smo morali da se adaptiramo na situacija sa koronom koja nije bila laka. Bez 'Marakane' i 50 hiljada ljudi i revanša je mnogo teško. Videli ste i sami kako je izgledao taj put. Bilo je uspona i padova, mečeva gde smo možda prošli bolje ili gore od zasluženog. Ono što je najbitnije - obezbedili smo učešće u evropskim takmičenjima četvrti put. U prvenstvu smo bili dobri, dominantni i lepršavi. To svaki navijač Crvene zvezde voli da vidi i zato mi je mnogo žao što je Marakana prazna. Hrabro smo najavili da ćemo se boriti za 'evropsko proleće'. Polusezonu smo završili sa devet bodova prednosti i svi zajedno smo verovali da možemo da uradimo to. Ponosan sam na igrače. Pomeramo granice i podižemo lestvicu. Ne mogu da kažem ništa drugo sem da sam presrećan i da svaki dan uživam što sam u klubu.“

Za najboljeg igrača u prethodnoj godini izabran je Milan Borjan, dok je gol Aleksandra Kataija protiv Libereca proglašen za najlepši u godini na izmaku.

Zvanično ništa od novog „gastarbajtera“ u Crvenoj zvezdi

Golac za Sputnjik o „rimskom“ Partizanu: Cela ta priča... Molim vas, budimo ozbiljni

Dali ste svoj sud o selektoru – Srbija je u velikom problemu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala