Ukrajina očekuje rokenrol sa Bajdenom

© Depositphotos.com / RalinchakAdministracija predsednika Ukrajine
Administracija predsednika Ukrajine - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ukrajina očekuje dinamične i energične odnose sa Sjedinjenim Američkim Državama na čelu sa novoizabranim predsednikom Džozefom Bajdenom, rekao je ukrajinski ministar spoljnih poslova Dmitrij Kuleba.
„Očekujemo rokenrol. Želimo veoma dinamične i energične odnose sa SAD. Amerika i Ukrajina su strateški partneri, to je zvanično i u stvarnosti tako. Zbog toga toj pesmi o strateškom partnerstvu moramo dodavati još više zvuka. Imamo bezbednost, a to je stopostotni prioritet. Imamo transformaciju Ukrajine, a tu nam SAD mogu ozbiljno pomoći u jačanju zemlje iznutra“, rekao je Kuleba u intervjuu sajtu TSH.ua na pitanje šta Ukrajina očekuje od Bajdenove administracije.

Prema njegovim rečima, Kijev takođe očekuje razvoj odnosa u ekonomskoj sferi, a to je investiranje u Ukrajinu i trgovina na svetskim tržištima. Kuleba je dodao da bi Kijev bio zadovoljan ako bi se obnovila dužnost specijalnog predstavnika Stejt departmenta za Ukrajinu, ali da će odluku donositi nova administracija.

„Za mene je veoma važno da se Ukrajinom u Americi ne bavi samo specijalni predstavnik, nego da cela državna mašina SAD shvati da je Ukrajina izuzetno važan partner u Evropi. Zbog toga je potrebno da u Stejt departmentu, u Ministarstvu odbrane, Ministarstvu finansija, Kongresu – svuda budu pristalice Ukrajine koji će nam pomoći da razvijamo te odnose. A da li će biti konkretna dužnost ili ne - to je već sporedno pitanje“, rekao je Kuleba.

Pročitajte još:

 

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala