Šojgu čestitao Novu godinu: Ruska armija spremna da dostojno odgovori na sve pretnje /video/

© Sputnik / Mihail Voskresenskiй / Uđi u bazu fotografijaSergej Šojgu
Sergej Šojgu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu čestitao je novogodišnje praznike ruskim vojnicima i veteranima, istakavši da 2020. godina nije bila laka, ali da je to samo ujedinilo rusku vojsku.

„Poštovane kolege! Dragi veterani! Ostalo je nekoliko časova do nove, 2021. godine. Svako od nas dočekuje ovaj divni praznik s nadom da će obilovati dobrim događajima, da će se sve želje sigurno ostvariti, a da će naši voljeni biti živi i zdravi. 2020. godina je donela mnogo iskušenja. Pandemija virusa korona naglo je promenila uobičajeni način života, pokušala je da nas udalji jedne od drugih, ali nas je time samo ujedinila u borbi sa tim ozbiljnim izazovom. Napravili smo još jedan korak napred. Ruska armija je postala još savremenija i tehnološki naprednija. Danas je u stanju da pruži dostojan odgovor na svaku pretnju, da zaštiti suverenitet zemlje i mirni život građana“, rekao je Šojgu na početku obraćanja.

Prema njegovim rečima, za razvoj i jačanje ruske vojske zaslužni su svi oni koji pošteno i odgovorno izvršavaju svoju službenu dužnost, savesno rade u interesima jačanja odbrambene sposobnosti zemlje, koji umnožavaju slavne tradicije generacije pobednika.

„Sveto poštujemo podvig veterana, koji su spasili svet od nacizma. Nastavićemo da pružamo otpor svima koji pokušavaju da izmene našu istoriju, da umanje doprinos Velikoj Pobedi“, istakao je Šojgu.

Ministar je uputio najbolje želje onima koji su za praznik na svom položaju, brane nacionalne interese Rusije van njenih granica, realizuju mirovne i humanitarne misije. Takođe je iskreno zahvalio ruskim vojnim lekarima, graditeljima, Snagama radijacione, hemijske i biološke zaštite.

„Vi ste danas na prvoj liniji. Vaš profesionalizam, posvećenost i, naravno, dobra srca pomogli su da se spasu zdravlje i životi mnogih i mnogih ljudi“, istakao je ministar.

Na kraju je Šojgu poželeo vojnicima zdravlje i blagostanje i da im naredna godina donese sreću, podari radost od susreta sa prijateljima i porodicom.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala