Pošaljite 2020. godinu u istoriju – uz Sputnjikov sportski paketić

© Sputnik / Ekaterina Lыzlova / Uđi u bazu fotografijaJelka od lopti
Jelka od lopti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Novogodišnji poklon od redakcije Sputnjika na srpskom jeziku kao verni čitaoci dobili ste već sredinom decembra 2020. godine, otvaranjem rubrike koju ste želeli – sportske rubrike, koja vam je za prvi u nizu predstojećih velikih praznika pripremila dodatni sadržaj uz već redovan na koji se polako navikavate.

Godina koju pozdravljamo bila je veoma teška i neprijatna sportski svet što je svakodnevni život učinilo još dramatičnijim – ne samo da je pretila nevidljiva opasnost, već je dodatak svemu bio i „okrnjeni“ sportski program koji je u finišu godine morao ponovo da nauči da hoda i dopadne se.

Odlaganje Olimpijskih igara, prekidanje takmičenja, neizvesnost, tragični odlasci legendi, čudne okolnosti i još čudniji rezultati i momenti – sve to je obeležilo sport u pandemijskim okolnostima, za koje nije izvesno da će se na prelazu u narednu godinu promeniti.

Bez obzira na sve, moć i lepota sporta je u tome što može i ume da menja oblike, snaga takmičarskog duha u sportistima i ljubiteljima sporta ne dozvoljava veliko udaljavanje, a emotivni naboj zbog ishoda sve čini dodatno pikantnim, čak i u bljutavim okolnostima.

U nastavku pronađite izbor najčitanijih tekstova od pokretanja sportske rubrike, a tokom produženog prazničnog vikenda imaćete priliku da pročitate sve o najzanimljivijim trendovima i fenomenima u sportu, osvrte na istorijske momente i poglede na blisku budućnost, iz različitih uglova.

Sportski pozdrav i uživajte u Sputnjikovom sportskom paketiću!

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala