Nemci zainteresovani za novu crnogorsku avio-kompaniju

© AP Photo / Risto BozovicMontenegro erlajns
Montenegro erlajns - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nakon vesti o osnivanju nove avio-kompanije u Crnoj Gori, oglasili su se i potencijalno zainteresovani partneri za taj projekat, pišu podgorički mediji.

Ambasador Nemačke Robert Veber posebno je zainteresovan za aktuelnu situaciju u vezi sa Montenegro erlajnsom kao i za dalje planove vlade koji se ticu osnivanja nove nacionalne avio kompanije, saopšteno je na sastanku Vebera sa ministrom finansija i socijalnog staranja Milojkom Spajićem.

Veber je istakao da turizam predstavlja veoma značajnu granu crnogorske privrede, te da zbog toga treba obezbediti dobru transportnu povezanost Crne Gore sa ostatkom Evrope.

“Spajić je istakao da je Crna Gora dominantno turisticka avio-destinacija, zbog čega je neophodno da nova avio kompanija, čije poslovanje će morati da bude zakonito i ekonomski održivo, bude što pre osnovana. On je informisao sagovornika o merama za podršku privredi u cilju ublažavanja negativnih efekata pandemije koronavirusa, a koje su dogovorene sa poslovnim bankama”, rekli su u Ministarstvu, prenosi portal CDM.

Crnogorski ministar kapitalnih investicija Mladen Bojanić izjavio je da će vlada danas poceti proces osnivanja nove avio-kompanije.

Bojanić je najavio da će se nova kompanija zvati “2 Montenegro”.

Do toga je došlo nakon što je sastanak povodom iznalaženja mogućnosti za opstanak crnogorske avio-kompanije Montenegro erlajns završen bez rezultata.

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala