„Kineski virus“ i „medicinsko čudo“: Tramp u video poruci naveo po čemu će biti upamćen /video/

© AP Photo / Patrick SemanskyDonald i Melanija Tramp
Donald i Melanija Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp objavio je novogodišnji govor u kom je govorio o „kineskom virusu“ i o „medicinskom čudu po kom će biti upamćeni“.

Tramp je objavio video poruku građanima, pošto se vratio u Belu kuću sa kratkog odmora ranije nego što je bilo predviđeno, objavili su američki mediji.

On je u video poruci ponovio da je SARS-cov-2 „kineski virus“, a da je brzina kojom je razvijena vakcina protiv njega pravo „medicinsko čudo“.

​„Zahvaljujući Operaciji vorp spid, razvili smo vakcinu za samo devet meseci, već smo počeli nacionalni program vakcinacije i šaljemo vakcine širom sveta. Svet će imati koristi, mi ćemo imati koristi, i svi me zovu da mi se zahvale“, rekao je Tramp.

Kako je dodao, Amerikaci su u borbi protiv virusa „sproveli najveću mobilizaciju od Drugog svetskog rata“, kako bi ga pobedili. Naveo je i da niko od stručnjaka nije verovao da će u svemu tome uspeti: „Rekli su da Tramp preteruje, ali smo uspeli“, kazao je američki predsednik.

Prema Trampovim rečima, „svaki „Amerikanac moći će da dobije vakcinu početkom 2021, a ubrzo zatim biće dostupna i širom sveta“.

On je pohvalio i rad svoje administracija kada je ekonomija u pitanju. Rekao je da su „pre pandemije izgradili najveću ekonomiju u istoriji sveta“ i da to „ponovo čine“.

„Imamo rezultate kakvi do sada nisu viđeni, uključujući i najviši nivo trgovine na berzi u istoriji“, rekao je Tramp, dodajući da „najbolje tek dolazi“.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala