Zaharova: Rusofobija ─ ključni faktor unutrašnje borbe u SAD

© Foto : Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusofobija u Sjedinjenim Američkim Državama jedan je od ključnih faktora unutrašnje političke borbe, a mediji u tome igraju važnu ulogu, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

„Prvo, ovo je jedan od ključnih unutrašnjih političkih faktora, faktora izbornog ciklusa, predizbornih kampanja – svega što je povezano sa Rusijom. Drugo, naravno, mediji u Sjedinjenim Američkim Državama igraju u tome ne samo određenu, već i jednu od glavnih uloga. Mislim na pojačavanje antiruskih osećanja. Možda ne toliko pojačavanje koliko njihovo naduvavanje“, rekla je Zaharova za program „Specijalni gost“sa Tinom Kandelaki na Jutjubu.

Prema njenim rečima, prosečnom Amerikancu nije jasno zašto Rusija predstavlja pretnju. Pošto je to nemoguće razumeti, američki mediji „izmišljaju svakakve priče“.

„Upravo zbog toga je tema hemijskog oružja dobila svoje mesto u ovoj informativnoj kampanji“, dodala je portparolka, podsetivši na incident u Solsberiju, kada su britanske vlasti optužile Moskvu za napad upotrebom hemijskog oružja.

„A to je već potpuni apsurd“, zaključila je Zaharova.

Početkom marta 2018. godine u Solsberiju su otrovani bivši saradnik GRU Sergej Skripalj, koji je u Rusiji osuđen zbog veleizdaje i njegova kćerka Julija. London je za napad optužio Moskvu. Rusija je u više navrata predlagala pokretanje zajedničke istrage, ali je Velika Britanija ignorisala tu inicijativu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala