Turska i SAD formirale zajedničku grupu za rešavanje problema oko S-400

© Sputnik / Press service of the Western Military District of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaStrategičeskie učeniя "Kavkaz-2020"
Strategičeskie učeniя Kavkaz-2020 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Turska i SAD su se dogovorile da formiraju zajedničku radnu grupu zbog kupovine ruskog sistema PVO S-400 „Trijumf“ od strane Ankare, saopštio je šef turske diplomatije Mevlut Čavušoglu.
„Počeli su tehnički pregovori“, rekao je Čavušoglu na konferenciji za štampu.

Podsetimo, SAD su uvele sankcije protiv turskog Sekretarijata za odbrambenu industriju i njegovog šef Ismaila Demira, kao i protiv još troje fizičkih lica u Turskoj „zbog veza sa Rusijom“.

Isporuke ruskih PVO sistema S-400, koje su izazvale krizu u odnosima Turske i Sjedinjenih Američkih Država, počele su sredinom jula 2019. godine.

Vašington je zahtevao da Ankara odustane od dogovora i zauzvrat kupi američke sisteme „Patriot“, preteći da će odložiti ili čak otkazati prodaju najnovijih lovaca F-35 Turskoj, kao i da će uvesti sankcije u skladu sa Zakonom o suprotstavljanju američkim protivnicima posredstvom sankcija. Ankara je odbila da učini ustupke i nastavila pregovore o dodatnoj seriji S-400.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala