Trampov potpis pokrenuo odbrojavanje za objavu Pentagona o NLO

CC0 / Pixabay / NLO
NLO - Sputnik Srbija
Pratite nas
Potpis američkog predsednika Donalda Trampa na zakon koji obuhvata paket pomoći za saniranje posledica pandemije virusa korona i budžet za vladu, u iznosu od 2,3 hiljade milijardi dolara, pokrenuo je i odbrojavanje od 180 dana koliko Pentagon i obaveštajne agencije imaju na raspolaganju da objave šta znaju o neidentifikovanim letećim objektima (NLO).

Kako piše „Njujork post“, ta odredba nije privukla veliku pažnju delimično i zbog toga što nije bila uključena u tekst zakona od 5.593 stranice, već je izveštaj obaveštajnog odbora priložen Zakonu o ovlašćenjima obaveštajnih službi za 2021. godinu koji je unet u obimni predlog zakona.

U tom izveštaju se, naime, navodi da direktor Nacionalne obaveštajne službe, ministar odbrane i šefovi drugih relevantnih agencija treba da podnesu izveštaj o „fenomenima zabeleženim u vazdušnom prostoru“, što uključuje i neidentifikovane objekte.

Svemir, neobične planete - Sputnik Srbija
Deset otkrića o životu van Zemlje u 2020. /foto, video/

Mark Rubio, predsedavajući Obaveštajnim odborom u američkom Senatu, rekao je da oni to treba da učine u roku od 180 dana od donošenja zakona. Zatražio je da izveštaj, između ostalog, uključi detaljne analize podataka Federalnog istražnog biroa iz istraga o „upadima neidentifikovanih vazdušnih pojava“.

Zatražena je i analiza potencijalnih pretnji koje takvi neidentifikovani fenomeni predstavljaju za nacionalnu bezbednost i procena da li se ta aktivnost „može pripisati stranim protivnicima“.

Zahtev za detaljnijim informacijama upućen je nakon što je Pentagon u aprilu objavio video-snimke neidentifikovanih letećih objekata koji su 2004. i 2015. godine zabeležili piloti američke mornarice.

„Njujork post“ podseća da je Tramp prošle godine u jednom intervjuu rekao da nije uveren u postojanje NLO, ali i da ne isključuje mogućnost njihovog neočekivanog pojavljivanja.

„Ne verujem, ali — pretpostavljam da je sve moguće“, rekao je tada Tramp.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala