Santos ne priznaje Mesijev rekord

© AP Photo / Joan MonfortLionel Mesi, Barselona
Lionel Mesi, Barselona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbalski klub Santos izdao je saopštenje u kom ističe da Lionel Mesi nije oborio rekord Pelea po broju datih golova za jedan tim.

Prethodnih dana Argentinac je postigao 644. gol za Barselonu čime je oborio rekord Pelea koji se u listu strelaca za Santos upisao 643. puta.

Legendarni Brazilac čestitao je Mesiju na velikom jubileju, međutim, nekoliko dana posle Santos je izdao saopštenje u kom piše kako fudbaler Barselone nije oborio rekord Pelea.

Iz Santosa smatraju da bi u ukupnu statistiku trebalo da se uračunaju i golovi sa prijateljskih utakmica, te je onda skor Pelea 1.091 gol.

„Ti mečevi igrali su se u zvaničnim dresovima, sudije su delile pravdu, računao se rezultat. Pele je dao 643 gola u takmičarskim mečevima, ali i još 448 u prijateljskim“, navode iz Santosa i dodaju:

„Tih 448 golova pokušavaju da umanje, a oni su postizani protiv najboljih timova – Klub Amerike, Kolo Kola, Intera iz Milana, Rivera, Boke, Juventusa, Lacija, Real Madrida...“.

Na kraju su dodali da je Pele dao i četiri gola protiv Barselone u prijateljskim duelima.

Jasno je da se golovi u prijateljskim mečevima ne računaju u svetu fudbala, međutim, iz Santosa smatraju da to nije fer i da bi Mesi morao da postigne još više od 440 golova da bi oborio rekord Pelea.

Junajted pobeđuje šampionski – da li se titula konačno vraća na Old Traford?

I dalje – niko kao Vuk Bakić /video/

Dali ste svoj sud o selektoru – Srbija je u velikom problemu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala