Radno vreme za praznike: Ovako će raditi marketi, pošte i apoteke u Beogradu

© Tanjug / TANJA VALICRed ispred prodavnice u Beogradu
Red ispred prodavnice u Beogradu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Prvi dan nove 2021. godine biće neradan za uslužne, ugostiteljske i trgovinske objekte širom Beograda, dežuraće samo pojedine apoteke u centru grada i filijala Pošte u Takovskoj ulici. Parkiranje će biti besplatno 1. i 2. januara, dok će javni gradski prevoz u petak saobraćati po nedeljnom redu vožnje.

Prodavnice i tržni centri

Trgovinski objekti 31. decembra radiće uglavnom do 18 časova, dok će za većinu prodavnica 1. januar biti neradan dan. Od 2. do 6. januara važiće radno vreme u skladu sa odlukom Vlade. Posetioci tržnih centara moći će da pazare do 18 časova 31. decembra 2020. godine, a potom u subotu.

Gradske pijace

Zelene pijace u četvrtak će raditi od 6 do 19 časova, dok će 1. januara većina biti zatvorena. Planirano je da 2. januara sve zelene pijace rade od 6 do 14 časova. Otvoreni tržni centar - Novi Beograd neće raditi prvog januara, kao ni cvetna pijaca u TC „Krnjača“.

Prevoz i parking

Gradski prevoz će 1. januara saobraćati po nedeljnom redu vožnje. Takođe, do 4. januara biće ukinute minibus ekspres linije E1 i E6, dok do 11. januara neće saobraćati E1 i E2. Na snazi je i dalje zabrana noćnih linija.

JKP „Parking servis“ neće naplaćivati parkiranje u zoniranim delovima grada 1. i 2. januara, kao i u nedelju i u novogodišnjoj noći.

Apoteke

Ukupno pet apoteka „Beograd“ će, kao i ranijih godina, 1. i 2. januara primati kupce 24 časa: u Nemanjinoj 2 i Kralja Milana 9, u Zemunu u Glavnoj ulici 34, u Bulevaru maršala Tolbuhina broj 30 u Novom Beogradu i u Lazarevcu u Ulici dr Đorđa Kovačevića 27, prenose "Novosti".

Pošta

U novogodišnjoj noći Glavna pošta u Takovskoj ulici biće otvorena non-stop, dok će filijale koje imaju celodnevno radno vreme u četvrtak raditi do 17.00. U petak, 1. januara, dežuraće samo Glavna pošta, dok će narednog dana biti otvoreni šalteri ekspoziture u Savskoj ulici, a u TC „Stadion“, „Novi Merkator“, „Big fešn“ i u „Šopiju“ u Borči.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala