„Prva uspešna lastavica“: Stiže ruska superteška „Angara“ /video/

© Foto : tviter/RogozinAngara-A5
Angara-A5 - Sputnik Srbija
Pratite nas
Raketa-nosač „Angara“ se trenutno nalazi u fazi testiranja i predstavlja „prvu uspešnu lastavicu“, izjavio je generalni direktor „Roskosmosa“ Dmitrij Rogozin.
„Što se tiče „Angare“, ona predstavlja proboj u kosmonautici. Ona je prva uspešna lastavica. „Angara“ je dokazala da, po nosivosti tereta, u potpunosti odgovara svim zahtevima koja su oba naručioca (Roskosmos i Ministarstvo odbrane Rusije) tražila od ove rakete“, rekao je Rogozin radiju „Komsomoljska pravda“.

„Naravno, „Angara“ će biti vrlo konkurentna. Zato je glupost kada neko upoređuje raketu koja se nalazi u fazi testiranja sa raketom koja se masovno proizvodi i koristi“, dodao je Rogozin.

„Angara“ spada u ekološki čiste rakete-nosače različitih klasa. Tom tipu pripadaju laki nosači „Angara-1.2“, srednji „Angara-A3“, teški „Angara-A5“ modernizovana raketa „Angara-A5M“ i raketa povećane nosivosti — „Angara-A5V“.

„Angara-A5V“ može da lansira u nisku Zemljinu orbitu 37 tona tereta na visinu od oko 200 kilometara. „Proton“ na istu visinu može dostaviti oko 23 tone tereta.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala