Podignuto više od 290 optužnica protiv 216 zvaničnika na KiM

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIC Priština - arhivska fotografija
Priština - arhivska fotografija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kosovsko tužilaštvo je 2020. godine podiglo više od 290 optužnica protiv 216 institucionalnih zvaničnika kako zbog korupcije tako i u domenu privrednih prekršaja.

Predsednik kosovskog tužilačkog saveta Bahri Hiseni izjavio je na godišnjoj konferenciji za medije da je u devet meseci od 263 primljena slučaja korupcije rešeno 220, dok je za privredne zločine od 261 primljenih slučajeva rešeno 227.

"Prioritetno tokom ove godine takođe su tretirane krivične prijave u slučajevima korupcije gde su kao rezultat u periodu januar-septembar 2020. godine, od 199 dobijenih informacija, kosovski tužioci obradili i kompletirali 211 slučaj, dok je u pogledu privrednih zločina od 261 primljenog predmeta rešeno 227 slučajeva", rekao je Hiseni, prenosi RTS.

Dodao je da je kosovsko tužilaštvo podiglo 298 optužnica protiv 216 političara i zvaničnika koji pripadaju svim političkim strankama.

"Kosovski tužioci podigli su 298 optužnica protiv 216 političara i zvaničnika, od kojih je većina podignuta za vreme dok su bili na položaju visokog zvaničnika. Lica protiv kojih su podignute ove optužnice dolaze iz svih zajednica na Kosovu i svih političkih partija. Od ovih optužnica 189 je podignuto protiv zvaničnika ili bivših zvaničnika na lokalnom nivou, dok je još 109 protiv onih na centralnom nivou. Većina ovih optužnica podignuta je za krivična dela koja potpadaju pod poglavlje o koruptivnim delima", precizirao je Hiseni.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala