Modernizovani ruski helikopter „Ansat-M" na svom premijernom letu /video/

Pratite nas
Nova verzija višenamenskog helikoptera „Ansat“ sa povećanim dometom leta izvela je prvi let, navodi „Rosteh“. Helikopter „Ansat-M“ dobio je novi sistem za gorivo i novu elektronsku opremu koja će mu omogućiti da leti u uslovima nulte vidljivosti.
„Modernizacija helikoptera izvedena je u okviru ugovora Ministarstva industrije i trgovine Rusije za 2019-2020. godinu. Iz federalnog budžeta za razvoj izdvojeno je 230 miliona rubalja. Nova modifikacija ima niz prednosti i planirana je isporuka regionalnim avio-kompanijama. Nov helikopter će dati svoj doprinos u rešavanju problema poboljšanja transportne dostupnosti udaljenih područja naše zemlje“, rekao je ministar industrije i trgovine Rusije Denis Manturov.

Ansat“ je helikopter sposoban da obavlja širok spektar zadataka, sa velikim potencijalom za modernizaciju. Nova modifikacija dobila je poboljšani sistem za gorivo, postalo je moguće instalirati dodatni rezervoar, samim tim domet leta se povećao sa 505 na 800 kilometara. Udeo kompozitnih materijala u dizajnu povećan je za 15 procenata i iznosi 35 procenata, što je smanjilo težinu helikoptera i povećalo njegove letačke karakteristike. Testovi za sertifikaciju 'Ansat-M' i prve isporuke planirani su za 2021. godinu“, izjavio je Anatolij Serdjukov, industrijski direktor vazduhoplovnog klastera „Rosteh“.

Laki višenamenski helikopter Ansat - Sputnik Srbija
Ruska vazduhoplovna služba hitne pomoći dobija 66 helikoptera

Generalni direktor „Helikoptera Rusije“ Andrej Boginski je naveo da će prvi kupac modernizovane verzije helikoptera biti „Polarne aviolinije“, za koje je specijalno predviđeno čuvanje helikoptera van hangara. Aviokompanija će od 2021. godine kupiti sedam helikoptera sa medicinskim modulima.

„Ansat“ će u budućnosti takođe poboljšati aerodinamiku elisa i propelera, što će povećati upravljivost i smanjiti buku u kabini i povećati maksimalnu visinu, brzinu krstarenja i poletnu težinu. Za sledeću godinu planirano je da se helikopter opremi novim sistemom protiv zaleđivanja i autopilotom.

Višenamenski „Ansat“ se proizvodi u Kazanskom helikopterskom pogonu „Helikopteri Rusije“, koji je deo državne korporacije „Rosteh“. Trenutno su sertifikovane modifikacije sa medicinskim modulom i spasilačkim vitlom za spuštanje nosila tokom akcija spasavanja. Trenutno je kupcima isporučeno više od 90 helikoptera „Ansat“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala