Kad zasvira ruski premijer: Džakom poklona obradovao četvorogodišnju devojčicu /video, foto/

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaRuski premijer Mihail Mišustin učestvovao u novogodišnjoj akciji „Jelka želja“
Ruski premijer Mihail Mišustin učestvovao u novogodišnjoj akciji „Jelka želja“  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ruski premijer Mihail Mišustin je uoči Nove godine ispunio želju četvorogodišnjoj devojčici iz Tverske oblasti koja je tražila od Deda Mraza sintisajzer. Mala Nađa dobila je pun džak poklona od premijera, ali i svirku.

Mišustin je o želji devojčice Nađe saznao 24. decembra na dobrotvornoj akciji „Jelka želja“. Priznao je tada da je i sam ranije maštao o takvom instrumentu i obećao da će ga lično izabrati za devojčicu.

Premijer je u sredu stigao u Tver sa džakom poklona, od kojih je glavni bio muzički instrument. Najpre je Mišustin poklonio Nađi, kojoj je u utorak bio rođendan, lutku.

© Sputnik / Dmitriй Astahov / Uđi u bazu fotografijaPremijer Rusije obradovao devojčicu iz Tvera brojnim novogodšnjim poklonima
Kad zasvira ruski premijer: Džakom poklona obradovao četvorogodišnju devojčicu /video, foto/ - Sputnik Srbija
Premijer Rusije obradovao devojčicu iz Tvera brojnim novogodšnjim poklonima

Zatim je predložio isprva pomalo sramežljivoj devojčici da joj svira na sintisajzeru i izveo nekoliko melodija iz dečjih animiranih filmova: „U šumi se rodila jelka“, „Plavi vagon“, „Pesmu Čeburaške“ i druge.

​Susret nije prošao bez slatkih poklona — Nađa je dobila ceo džak čokoladnih bombona. Devojčica, njeni roditelji i šef vlade zajedno su popili čaj i degustirali čokoladne slatkiše.

Inače, projekat „Jelka želja“ postao je tradicija u Rusiji. To je dobrovoljna akcija u kojoj mogu da učestvuju svi građani Rusije. U akciji redovno učestvuje predsednik Rusije Vladimir Putin, koji ostvaruje želje mališana iz cele Rusije. 

U 2020. godini dobrotvorni projekat „Maštaj sa mnom“ pokrenuo je treći put novogodišnju akciju „Jelka želja“, koja je osmišljena da pomogne ljudima u teškim situacijama. Prijave za učešće primale su se od 16. novembra do 15. decembra. Od 1. decembra 2020. do 28. februara 2021. godine partneri, učesnici takmičenja „Lideri Rusije“ i drugi brižni ljudi ispunjavaće novogodišnje želje.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala