Junajted pobeđuje šampionski – da li se titula konačno vraća na Old Traford?

© AFP 2023 / Fabrice COFFRINI Nemanja Matić u dresu Mančester junajteda.
Nemanja Matić u dresu Mančester junajteda. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Fudbaleri Mančester junajteda ove sezone igraju odličan fudbal, te se nalaze na drugom mestu sa svega dva boda manje od prvoplasiranog Liverpula.

Izabranici Ole Gunara-Solskjera posle petnaest odigranih utakmica imaju skor od devet pobeda, tri remija i tri poraza, ukupno 30 bodova i nalaze se u ozbiljnoj trci za titulu.

Crveni đavoli godinama nisu bili ovako dobri posle petnaest odigranih mečeva i navijači konačno veruju da bi ovo mogla da bude ta godina.

Poslednju titulu Junajted je osvojio u sezoni 2012/2013, od tada traje sušni period na Old Trafordu i pristalice kluba sa velikim nestrpljenjem čekaju da se titula vrati u njihove ruke.

Da je ove godine to moguće pokazuje način na koji pobeđuje ekipa norveškog menadžera. Ne briljira Mančester na svim mečevima, imali su nekoliko kikseva, ali kako su došli do nekih pobeda to samo oni znaju.

U čak četiri premijerligaške utakmice postizali su golove u poslednjim minutima utakmice, te da nije bilo tih pogodaka trenutno bi se nalazili na sredini tabele, a ne u vrhu.

Protiv Brajtona postigli su gol u desetom minutu nadoknade drugog poluvremena, protiv Njukasla mučili su se do 86. minuta i onda su dali tri gola do isteka regularnog dela meča, Sautemtpon su slomili u 92, dok su u poslednjem duelu protiv Vulverhemptona gol za pobedu postigli u 93. minutu.

  • Mančester junajted – Vulverhempton 1:0 (Rašford 90+3)
  • Sautempton – Mančester junaujted 2:3 (Kavani 90+2)
  • Njukasl – Mančester junajted 1:4 (Fernandeš 86, Van Visaka 90, Rašford 90+6)
  • Brajton – Mančester junajted 2:3 (Fernandeš 90+10)
Na sličan način prethodne takmičarske godine pobeđivala je ekipa Liverpula koja je na kraju osvojila titulu. Redsi su u velikom broju mečeva golove davali u poslednjim trenucima, pratila ih je sreća i na kraju su uz ubedljivu bodovnu razliku došli do titule.

Za Junajted je nemoguće da ubedljivo dođu titule, ali način na koji pobeđuju obećava.

Standings provided by SofaScore LiveScore

I dalje – niko kao Vuk Bakić /video/

Četiri godine nije propustio nijednu utakmicu – u najčudnijem klubu na svetu

Dali ste svoj sud o selektoru – Srbija je u velikom problemu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala