I dalje – niko kao Vuk Bakić /video/

© Sputnik / Vitaliй Belousov / Uđi u bazu fotografijaKopačke
Kopačke  - Sputnik Srbija
Pratite nas
Gol koji je nedavno postigao Rafael Leao, fudbaler Milana, posle samo sedam sekundi igre, našao se pod lupom i sumnjom na neregularnost.

Bez obzira na intervencije, pogodak je priznat i mladi fudbaler je uspeo da upiše svoje ime na vrh liste najbržih strelaca u istoriji slavnog kluba.

Injaki Vilijams - Sputnik Srbija
Četiri godine nije propustio nijednu utakmicu – u najčudnijem klubu na svetu

Ipak, uprkos inicijalnim mislima o tome da bi gol momka koji bi u februaru mogao da zaigra u Beogradu protiv Crvene zvezde mogao da bude jedan od najbržih ikada, on nije bio ni blizu tog društva.

Apsolutni rekorder po vremenu neophodnom za postizanje gola je – srpski fudbaler.

Vuk Bakić, nekadašnji omladinac FK GSP Polet, 2012. godine je za 2,2 sekunde uspeo da postigne gol u utakmici protiv ekipe Dorćola.

On je odmah po sudijskom zvižduku, sa centra terena, uputio udarac ka golu protivnika čiji golman se nije nadao tome – lopta je preletela čuvara mreže, odskočila ispred gol-linije i završila u mreži.

„Dečko je došao na ideju da iznenadi golmana, gledao je njegov položaj u šesnaestercu i samo je raspalio po lopti. Ostalo je istorija. Inače, u pitanju je izuzetno dobar fubaler, samo ga njegov čudan temperament sputava da igra u boljem klubu. Lucidan je, dosta čudan tip. Posle svakog treninga on ostane da šutira iz daljine i da gađa prečku iz raznih uglova. Takođe, iz kornera svaki put pokušava da postigne gol, a evo sada je uspeo to da učini s pola terena iz početnog udarca. Gol je priznat, pobedili smo na kraju 4:1. Doduše, neki igrači su prišli sudiji da se bune, ali ih je on udaljio i pokazao na centar. Ponosni smo što imamo igrača koji je postigao verovatno najdrži gol u istoriji fudbala“, rekao je tadašnji direktor omladinske škole FK GSP Polet Zoran Sredić.

Pet godina kasnije je postignut još brži gol, ali u duelu omladinaca amaterskih timova u Škotskoj.

Gevin Stoks je za 2,1 sekund postigao gol za Marihil protiv Klajdbenka, ali taj gol nije priznat kao najbrži, zbog činjenice da su ti klubovi upisani kao amaterski.

Zvanično, najbrži gol na svetu postigao je Brazilac Oliveira koji je za Rio Negro dao gol ekipi Sorijana posle 2,8 sekundi, a Ginisova knjiga rekorda nije verifikovala gol Marka Barousa, za 2,5 sekundi.

Britanac je bio strelac u amaterskoj ligi Engleske za Koves, protiv Istlajta.

► Četiri godine nije propustio nijednu utakmicu – u najčudnijem klubu na svetu

► Golac za Sputnjik o „rimskom“ Partizanu: Cela ta priča... Molim vas, budimo ozbiljni

► Dali ste svoj sud o selektoru – Srbija je u velikom problemu

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala