DPS se žalio Amerikancima

© AP Photo / Visar KryeziuPremijer Crne Gore Duško Marković
Premijer Crne Gore Duško Marković - Sputnik Srbija
Pratite nas
Visoki funkcioneri opozicione crnogorske Demokratske partije socijalista (DPS) Duško Marković i Branimir Gvozdenović informisali su predstavnike ambasade SAD da je nova parlamentarna većina, kako su naveli, narušila osnovna demokratska prava usvajanjem izmena i dopuna spornog Zakona o slobodi veroispovesti.

Bivši premijer Marković i Gvozdenović su o tome razgovarali sa predstavnicima ambasade SAD u Crnoj Gori Krisom Karberom, zamenikom šefa misije, i Luisom Giterom, šefom političkog odeljenja, saopštio je DPS, prenosi Tanjug.

Marković je sagovornicima preneo da je način na koji su odluke donete u parlamentu "parekselans političko i pravno nasilje i urušavanje demokratskih institucija" koje su se, kako je rekao, u prethodnim decenijama vladavine DPS-a mukotrpno gradile, između ostalog, zahvaljujući međunarodnim partnerima.

U saopštenju DPS-a se navodi da je Marković upozorio da nepoštovanje osnovnih postulata vladavine prava može imati "dalekosežne posledice u pogledu državnih interesa, odnosno na ukupan politički, ekonomski i bezbednosni ambijent u Crnoj Gori".

Kako je preneo portal RTCG, Karber je rekao da ambasada SAD ostaje privržena vrednostima i postulatima demokratije, što, kako je naveo, podrazumeva da u ukupnom društveno-političkom životu svi akteri moraju delovati poštujući pravne i zakonodavne okvire.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala