Devojčica poželela da pliva sa delfinima – Lavrov joj ispunio novogodišnju želju /video, foto/

© Foto : MID RF / Uđi u bazu fotografijaPlivanje sa delfinima, poklon Lavrova devojčici
Plivanje sa delfinima, poklon Lavrova devojčici - Sputnik Srbija
Pratite nas
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov ispunio je novogodišnju želju sedmogodišnjoj Alini iz Saratovske oblasti – devojčica je boravila u Moskvi i plivala sa delfinima.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije saopštio je da je Alina Rejter doputovala u Moskvu u utorak na poziv Lavrova. Ona je, između ostalog, obišla moskovski zoološki vrt u kojem su je „posebno oduševili ružičasti flamingosi“.

Devojčica je u sredu ujutro posetila Centar za okeanografiju i morsku biologiju „Moskvarijum“ i upoznala se sa delfinima.

Nakon toga, Alinu je primio Lavrov, koji je pripremio za nju još jedan tematski poklon - plišanog plavog delfina.

© Foto : MID RF / Uđi u bazu fotografijaLavrov ispunio želju devojčici
Devojčica poželela da pliva sa delfinima – Lavrov joj ispunio novogodišnju želju /video, foto/ - Sputnik Srbija
Lavrov ispunio želju devojčici

„Alina, kako si se doterala! Došla si sa posete delfinima?“, upitao je ruski ministar, na šta je devojčica odgovorila potvrdno.

Projekat „Jelka želja“ postao je tradicija u Rusiji. To je dobrovoljna akcija u kojoj mogu da učestvuju svi građani Rusije. U akciji redovno učestvuje predsednik Rusije Vladimir Putin, koji ostvaruje želje mališana iz cele Rusije. 

U 2020. godini dobrotvorni projekat „Maštaj sa mnom“ pokrenuo je treći put novogodišnju akciju „Jelka želja“, koja je osmišljena da pomogne ljudima u teškim situacijama. Prijave za učešće primale su se od 16. novembra do 15. decembra. Od 1. decembra 2020. do 28. februara 2021. godine partneri, učesnici takmičenja „Lideri Rusije“ i drugi brižni ljudi ispunjavaće novogodišnje želje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala