Bugarska: Isporuka vakcina povod za podsmehe – Dobro da ne koriste „Ikea“ mini-frižidere

© REUTERS / Stephen DunnBočica sa vakcinom Fajzer
Bočica sa vakcinom Fajzer - Sputnik Srbija
Pratite nas
Isporuka prve partije vakcina protiv virusa korona u Bugarsku postala je povod za podsmeh i kritike pre svega na internetu, ali i među političarima.

Vakcina kompanija „Fajzer“ i „Bajontek“ stigla je u Bugarsku 26. decembra, a odmah zatim počela je vakcinacija u Sofiji, Plovdivu i Burgasu.

Građanima nije promaklo da su vakcine u Plovdivu razvozili sovjetskim hladnjačama i kombijima kompanije „Leki“ koja inače prodaje viršle i druge mesne prerađevine, piše portal Medijapul. To je izazvalo burne komentare među političarima i na društvenim mrežama.

„Narod koji prevozi vakcine u vozilima za transport viršli ništa ne može da uništi“, jedan je od komentara na Fejsbuku.

„Dobro je i što su tako transportovali. Moglo je da se desi da ih prevoze u mini-frižiderima iz ‘Ikee’“, komentarisali su drugi.

Ubrzo su se na društvenim mrežama pojavili „mimovi“ sa premijerom Bugarske Bojkom Borisovim i njegovim zamenicima. U jednom od njih Borisov pokazuje kolegama kako je umesto kobasice potrebno narezati vakcinu.

Bilo je i onih koji u svemu tome nisu videli ništa smešno i zato su ponovo kritikovali vladu, a član Gradskog veća Sofije Metodij Lalov pozvao je vladu da podnese ostavku.

„Kod nas vakcine protiv kovida 19 prevoze u kombijima za transport viršli. Drugačije i ne može jer je vlada Bojka Borisova takođe prerađevina zakulisnih autora koja je sumnjivog kvaliteta i čiji je cilj prevariti narod dok banditi za sebe uzimaju samo najbolje. Banditi, ostavka! U zatvoru ćete imati i viršle i vakcine“, oštar je bio Lalov.

S druge strane ministar zdravlja Kostadin Angelov, koji se u Bugarskoj prvi vakcinisao, kaže da se u Americi i Kanadi za transport vakcina angažuju različite privatne kompanije koje u normalnim uslovima prevoze sladoled ili ribu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala