Bogdanović je našao idealnog partnera — trojkaša koga je Kobi učio trikovima /video/

© REUTERS / Dale ZanineTrej Jang, košarkaš Atlante Hoks
Trej Jang, košarkaš Atlante Hoks - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bogdan Bogdanović ove sezone potpisao je četvorogodišnji ugovor sa Atlantom u kojoj je glavni igrač mladi plejmejker Trej Jang.

Jang, koji ima svega 22 godine, prošle sezone prvi put učestvovao je na Ol-star utakmici, bio je jedan od najboljih strelaca lige i velike zasluge za to idu pokojnom Kobiju Brajantu.

Plejmejker Atlante Hoks imao je odličan odnos sa „mambom“, učio je od njega, upijao sve što bi mu on rekao, te je imao jak uticaj na njegov razvoj.

„Ćerka Kobija Brajanta bila je veliki ljubitelj moje igre, volela je da me gleda, te je Kobi spojio nju i mog trenera. Tako sam se zbližio sa Kobijem, pričali smo veoma često i dao mi je mnogo savetu“, rekao je Jang u podkastu Meta Barnsa i Stivena Džeksona.

Od ove sezone Jang dosta vremena na parketu provodi sa Bogdanom Bogdanovićem i čini se da su njih dvojica savršen par. Obojica mogu da igraju sa i bez lopte, kreiraju kako za sebe, tako i za druge, te Atlanta na startu godine ima skor 3/1.

Da je plejmejker Atlante Hoks učio od legendarnog košarkaša može lako da se vidi u statistici plejmejkera Atlanta iz ove sezone. Kobi je bio poznat po tome da iznudi faul protivnika, a Trej ove takmičarske godine čak 15 puta u proseku šutira slobodna bacanja.

Košarkaš Atlanta više puta šutira sa penala nego cela ekipa Toronto Reptorsa (15 naspram 13), što samo govori o tome koliko je Jang usavršio igru pod kontaktom.

„Blagosloven sam što sam imao priliku da upoznam Kobija i da imam blizak odnos sa njim“, kazao je mladi plejmejker.

Kobi Brajant, njegova ćerka Điđi i još osam ljudi poginulo je 26. januara u helikopterskoj nesreći iznad Kalifornije.

Kada je reč o Jangu, ukoliko nastavi u ovom ritmu nema sumnje da će biti jedan od kandidata za najkorisnijeg košarkaša NBA, odnosno za MVP.

Kobi je dosta zaslužan za ovakav napredak Janga, a veliku ulogu u budućnosti igraće i njegovi saigrači poput Bogdanovića, Ronda, Galinarija...

Nebo je granica za 22-godišnjeg košarkaša koji u četiri meča prosečno beleži 34 poena, ćetiri skoka i nešto više od sedam asistencija.

Reči mudrosti bivšeg trenera Partizana /video/

Bogdan uči saigrače da psuju na srpskom kao čuveni Kobi /video/

Jokić obara rekorde, a trener ga kritikuje: „To ne sme da mu se dešava“ /video/

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala