Vučić: Gas iz Bugarske sutra ulazi u Srbiju i stiže do Gospođinaca

© Foto : GastransGradnja kraka gasovoda "Turski tok" na teritoriji Srbije
Gradnja kraka gasovoda Turski tok na teritoriji Srbije - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je da se na Vrškoj Čuki kod Zaječara, gde ulazi Balkanski tok u Srbiju, proveravaju merne stanice i da bi gas iz Bugarske sutra trebalo da stigne do Gospođinaca kod Žablja u Vojvodini.

„Verujem da će sutra da bude sve u redu. Veliki dan za Srbiju i u ekonomskom smislu, za stanovništvo i industriju“, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

On je rekao da se o tom projektu ćutalo, da se radilo pod pritiskom, da je bilo teško i izvođačima koji su radili pod pritiskom poslednjih mesec dana.

Gas - Sputnik Srbija
Ključna promena: Srbija postaje čvorište ruskog gasa i više ne zavisi od Ukrajine

„Svima sam zahvalan, svima koji su radili u najtežim uslovima da bismo ovo završili. Sad možemo gas da primamo iz više različitih pravaca, to je za Srbiju odlična stvar“, rekao je Vučić i podsetio da su cevi postavljene od Vrške Čuke do granice sa Mađarskom.

„To je projekat za celu Srbiju i za Zaječar je veoma važan“, kazao je Vučić.

Mora još, kaže, mnogo toga da se uradi na sekundarnom gasovodu kako bi građani imali energetsku bezbednost i sigurnost i u svojim domovima najjeftinije gorivo i sve što je potrebno.

Istakao je da je važna i sekundarna gasifikacija Srbije i da treba gas dopremiti u sve timočke gradove, kao i u borski okrug, jer je to poziv investitorima.

Vučić je rekao da će se pokušati da se u sve gradove u tom delu zemlje, ne samo u Zaječar, već i u gradove u borskom okrugu, Boljevac, Soko Banju, Knjaževac, Majdanpek, Kladovo, Bor i Negotin, dopremi gas.

Kako kaže, treba sekundarni gasovod dovesti do Vranja i Valjeva, jer to privlači investitore.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala