Vesna Čipčić otkriva zbog koje bi predstave oborila sve pred sobom i skočila među glumce na scenu

© Sputnik / V. L.Vesna Čipčić
Vesna Čipčić - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posle više od šezdeset pozorišnih, filmskih i TV uloga na kojima su joj mnoge kolege zavidele, proslavljena glumica Vesna Čipčić za Sputnjik otkriva koje su to predstave zbog kojih bi oborila sve pred sobom i - iskočila na scenu.

Obara sve pred sobom

Melanija, Elza, Anka, Kraljica Milena, Gospođa Ford samo su neki od likova kojima je život u filmu i na sceni podarila Vesna Čipčić. Igrala je u delima Aleksandra Đorđevića, Soje Jovanović, Zdravka Šotre, učila od Gidre Bojanića, Lazara Ristovskog, Ljubiše Samardžića, Stevana Šalajića... Danas, na sceni Beogradskog dramskog pozorišta priprema dve predstave – „Tiho teče Misisipi“ prema romanu Vladimira Tabaševića u režiji hrvatskog umetnika Ivice Buljana i „Living room“ autorski projekat gosta iz Nemačke Ersana Mondtaga.

„To da Ivica Buljan dolazi u Beograd i da režira u našem pozorištu je beskrajna radost za mene. Izuzetno ga volim i cenim, toliko da sam znala da sednem u avion i odem u Ljubljanu, Zagreb, Brione da bih bila na njegovoj premijeri“, kaže za Sputnjik Vesna Čipčić.

„Dok gledam predstave Ivice Buljana dođe mi da oborim sve ispred sebe i da skočim među glumce na scenu. Toliko mi se dopada to što on radi“, otkriva glumica.

Može se učiti i od mladih

Čipčićeva ističe da će se na sceni naći u društvo mladih kolega od kojih kako kaže i ona množe mnogo toga da nauči.

„Kako sam učila od velikih kada sam bila veoma mlada tako sam danas kadra da učim od mladih kolega. Ima se od njih šta naučiti. Drugo je vreme, drugi su običaji, drugi ritmovi života pa i ritmovi na sceni. Prirodno je i normalno da želim da uhvatim njihov korak, da sa njima stanem ’barabar’ na sceni“, priznaje Vesna Čipčić.

Zašto želiš biti čovek?

Pored ove dve predstave, Beogradsko dramsko pozorište priprema još nekoliko projekata kojim će prkositi koroni i to pod sloganom „Zašto želiš biti čovek“. Na pitanje, šta za nju znači biti čovek, naša sagovornica kaže:

„Najvažnije u životu je kako biti čovek, kako prepoznati lepo u ljudima, kako voleti, kako se radovati malim stvarima. Mislim da smo to zaboravili, mislim da nemamo dovoljno empatije za sve ono što jeste tuga i nesreća za ljude oko nas. Moramo da obratimo pažnju na svet oko sebe i da volimo.“

U Novoj godini, Vesna Čipčić je poželela dobro zdravlje i mnogo dobrih predstava koje će nadoknaditi uskraćeno vreme pozorištu. Ona je takođe poželela da kultura dobije pažnju kakvu zaslužuje. A što se nje tiče, ona kaže:

„Dve predstave u Beogradskom dramskom pozorištu dovoljne su da budem srećna. Šta ćete lepše za jednu glumicu.“

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala