Rusija i Amerika raskrinkale kriminalnu grupu: Zaplenjeno preko 330 kg kokaina

© Foto : Press-služba FSB RF / Uđi u bazu fotografijaPripadnici FSB
Pripadnici FSB - Sputnik Srbija
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti Rusije i Uprava za suzbijanje narkotika američkog Ministarstva pravde izveli su specijalnu međunarodnu operaciju tokom koje su raskrinkali kriminalnu grupu koja je švercovala kokain iz Južne Amerike u Rusiju i Evropu.

Prva faza zajedničke operacije realizovana je u maju ove godine, kada je u Sankt Peterburgu uhapšen narko-kurir. Nakon toga su snage bezbednosti pratile organizovanu grupu. U junu su uhapšeni sa narkoticima u Moskvi, kada su zaplenjena još 34 kilograma kokaina.

Kako navodi Federalna služba bezbednosti, u završnoj fazi operacije, u novembru 2020. godine na teritoriji Moskovske oblasti otkriveno je skrovište u kome je pronađeno najmanje 295 kilograma kokaina.

„U tesnoj saradnji sa stranim partnerima otkriveni su aktivni članovi organizovane kriminalne grupe – državljani nekoliko zemalja, utvrđeno je njihovo učešće u nezakonitim operacijama sa narkoticima, čiji je slobodan promet zabranjen na teritoriji Rusije“, saopštio je FSB.

Ukupno je zaplenjeno najmanje 330 kilograma kokaina.

Zarada narko-mafije od ilegalne prodaje zaplenjenih narkotika procenjuje se na oko milijardu rubalja (preko 11 miliona evra), saopštio je FSB.

Istražno odeljenje FSB-a je pokrenulo krivične postupke protiv učesnika narko-bande, koji se trenutno nalaze u pritvoru.

Pročitajte još:

 

 

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala